Την αναβολή της συνεδρίασης του Δημ. Σ/λίου για τον προϋπολογισμό ζητά η κ. Ι. Ρούφα

Share This Post

 

Την αναβολή της συνεδρίασης του Δημ. Σ/λίου για τον προϋπολογισμό ζητά η κ. Ι. Ρούφα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΕΛΛΗ

Κυρία πρόεδρε,

Στις 16/12 ημέρα Παρασκευή μας αποστείλατε πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση με τα παρακάτω θέματα:

 1. Έγκριση Προϋπολογισμού εσόδων εξόδων Δήμου Κω οικονομικού έτους 2023.

2. Ψήφιση Πινάκων Στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2023 του

Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Κω, των Ν.Π.Δ.Δ. και Επιχειρήσεων <ενταγμένων στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης>, (σύνολο Ο.Π.Δ. Δήμου, Ν.Π.Δ.Δ.& Επιχειρήσεων) 

Η πρόσκληση δεν συνοδεύτηκε με την αποστολή εισηγήσεων όπως ακριβώς πράξατε και με το Τεχνικό Πρόγραμμα. (πάλι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο)

Επίσης σας ενημερώνω ότι δεν λάβαμε την πρόσκληση άρα ούτε και την εισήγηση της οικονομικής για την έγκριση του προσχεδίου.

Ενδεχομένως να ισχύει το ίδιο τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε με την αποστολή της προηγούμενης συνεδρίασης του δ/σ (που αφορούσε στο τεχνικό πρόγραμμα) την οποία είδαμε στα ΜΜΕ και σπεύσαμε να σας ενημερώσουμε για την μη παραλαβή της πρόσκλησης.

Κυρία πρόεδρε,

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης.

Αν αυτό είχε συμβεί οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και το σύνολο της κοινωνίας θα είχε λάβει γνώση τόσο του τεχνικού προγράμματος όσο και του προϋπολογισμού που καλούμαστε να τον ψηφίσουμε χωρίς να τον δούμε και να τον μελετήσουμε όπως αρμόζει.

Παρότι και τα προηγούμενα χρόνια αργούσαν οι αντίστοιχες συνεδριάσεις και εισηγήσεις εντούτοις υπήρχαν τα στοιχεία στην εισήγηση που λάμβανε η επιτροπή διαβούλευσης γεγονός που έκανε ευκολότερη την μελέτη και το έργο των δημοτικών παρατάξεων.

Φέτος, επιλέξατε –παρατύπως- τον αποκλεισμό της επιτροπής, την ανάρτηση της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής μόνο με ένα τρισέλιδο που αφορά σε ένα υποτυπώδες προσχέδιο και την ανάρτηση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής επί του προσχεδίου χωρίς να επισυνάψετε σε αυτήν τους σχετικούς πίνακες παρά το γεγονός ότι η ίδια η απόφαση τους επικαλείται!

Αλλά ούτε και αυτά τα υποτυπώδη μας τα στείλατε…  

Στο δε δεύτερο θέμα που αφορά στη στοχοθεσία και στα νομικά πρόσωπα είναι πραγματικά τραγικό κάποια εξ αυτών να προσφεύγουν σε κατεπείγουσα συνεδρίαση ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ για την ψήφιση των προϋπολογισμών τους μετά την έκδοση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Επιπλέον και με δεδομένο ότι ουδέποτε φέρατε τον ισολογισμό για το παραμάγαζο της ΚΩΑΝ ΑΕ στο δημοτικό συμβούλιο, ως οφείλατε, ουδείς δημοτικός σύμβουλος δύναται να γνωρίζει πόσα εκατομμύρια ευρώ έφυγαν από το ταμείο των δημοτών με ποιο τρόπο- διαδικασία έγινε η διαχείριση τους και προς ποια κατεύθυνση οδηγήθηκαν, καθιστά μέρος του προϋπολογισμού γκρίζα ζώνη.

Υπομείναμε την διαδικασία που μας επιβάλατε με το Τεχνικό Πρόγραμμα θεωρούμε όμως πως δεν κατανοήθηκε η προσπάθεια που κατεβλήθη εκ μέρους μας να σταθούμε με αξιοπρέπεια και με στοιχεία στο επίπεδο που αρμόζει στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να αναβάλετε την επικείμενη συνεδρίαση ακριβώς λόγω της σπουδαιότητας της αφού προσκομιστούν όλα τα στοιχεία που αφορούν στα θέματά της προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να λειτουργήσουν οι παρατάξεις.

Παρακαλούμε να συμβάλετε στην διεξαγωγή μιας ουσιαστικής συζήτησης που θα ενισχύει το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου.

Με τιμή, 

Ρούφα Ιωάννα

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο Αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα αποχαιρετήσουν η οικογένειά του, φίλοι και γνωστοί τον 36χρονο συμπολίτη μας Βαλεντίνο Ζώγα

Ενημέρωση

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη

©2020 radioproto.gr is made with by