Τεχνητή κρίση στο Νοσοκομείο της Κω καταγγέλλει ο Γιάννης Παππάς στον RV. “Τοπικοί μηχανισμοί ασκούν πιέσεις στους γιατρούς είτε για να παραιτηθούν, είτε για να μην έλθουν!” (audio)

Share This Post

Τεχνητή κρίση στο Νοσοκομείο της Κω καταγγέλλει ο Γιάννης Παππάς στον RV. “Τοπικοί μηχανισμοί ασκούν πιέσεις στους γιατρούς είτε για να παραιτηθούν, είτε για να μην έλθουν!” (audio)

«Είναι αναμενόμενο οι άνθρωποι να μην θέλουν να εμπλακούν σε αυτόν τον συνεχιζόμενο οχετό» δηλώνει ο βουλευτής

Αποκαλυπτικός ήταν σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παππάς, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο της Κω, όπου περιέγραψε την τεχνητή κρίση που κάποιοι τοπικοί μηχανισμοί προσπαθούν να δημιουργήσουν, ώστε να συντηρηθεί η συζήτηση περί δραματικών ελλείψεων και ελλιπούς λειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, προφανώς για πολιτικούς λόγους.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5 με την Ρένα Παυλάκη, από την Κω όπου βρίσκεται σήμερα Παρασκευή, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για τοπικούς μηχανισμούς που ασκούν πιέσεις σε γιατρούς να παραιτηθούν, είτε με τηλεφωνήματα σε γιατρούς που επιθυμούν να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο της Κω, τους ποίους προσπαθούν να  αποτρέψουν από το να μεταβούν στο νησί.

Ο κ. Παππάς είπε ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει και ζήτησε από όλους σύνεση και συνεργασία, λέγοντας ότι “είναι αναμενόμενο άνθρωποι να μην θέλουν να εμπλακούν σε αυτόν τον συνεχιζόμενο οχετό”.

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έβλεπα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μπήκε παιδίατρος στο Νοσοκομείο και έφυγε την ίδια μέρα. Ήρθε άλλος γιατρός και μετά από μια εβδομάδα αποχώρησε. Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Κάποιοι θέλουν να δημιουργούν πρόβλημα, κάποιοι θέλουν οι κάτοικοι του νησιού να μην έχουν νοσοκομειακές υπηρεσίες. Αυτό εμείς θα το σπάσουμε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει στις πλάτες του Κωακού και του Δωδεκανησιακού λαού” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

Ακούστε τον εδώ:

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, με δηλώσεις της στον Real Voice 99,5, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη είχε διαλύσει τον μύθο περί δραματικών ελείψεων στο Νοσοκομείο της Κω, όπυ σημειωτέον, μεθαύριο Κυριακή, 10 Ιουλίου, αναμένεται πληρωθεί η θέση του ειδικού παθολόγου.

Ειδικά για το Νοσοκομείο της Κω η κα Γιασιράνη έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία είναι ένα από τα πλέον στελεχωμένα νοσοκομεία στη χώρα. Όπως είπε, το Νοσοκομείο της Κω διαθέτει:

3 χειρουργούς

2 καρδιολόγους

4 ορθοπεδικούς

3 γυναικολόγους

4 γενικής ιατρικής

2 οφθαλμίατρους

3 ΩΡΛ

3 αναισθησιολόγους

1 αιματολόγο

3 βιοπαθολόγους

Πρόσθεσε πως την προσεχή Κυριακή 10 Ιουλίου,  αναλαμβάνει καθήκοντα και ειδικός παθολόγος στο Νοσοκομείο Κω, θέση που τώρα καλύπτεται από ιδιώτη γιατρό, με τον οποίον το Νοσοκομείο έχει συνάψει σύμβαση . Προκηρύσσονται άμεσα  και  οι θέσεις παιδιάτρου και ακτινολόγου.  Εφόσον καλυφθούν και αυτές οι δύο θέσεις, το Νοσοκομείο της Κω είναι επαρκώς στελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό, ενώ  στο 87% ανέρχεται σήμερα η κάλυψη και σε νοσηλευτικό προσωπικό, από τα υψηλότερα ποσοστά στα νοσοκομεία όλης της χώρας . Ενδεικτικό είναι ότι υπηρετούν 4 μαίες.

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία Με επιτυχημένη διοργάνωση στις 17-19 Μαρτίου στην Τρίπολη, όπου

©2020 radioproto.gr is made with by