ΤΕΕ Δωδεκανήσου: «Ιδιαιτέρως παραγωγική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο»

Share This Post

ΤΕΕ Δωδεκανήσου: «Ιδιαιτέρως παραγωγική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο»

Συνάντηση εργασίας παραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου του Προέδρου ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα με αποκλειστικό θέμα την συνολική αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Ο κ. Χατζημάρκος είδε θετικά την πρόταση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και επεσήμανε την αναγκαιότητα περαιτέρω συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου προς όφελος της ανάπτυξης και της τοπικής κοινωνίας.

Ακολούθως ο κ. Γιαννικουρής ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη για την πρόθεση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου να δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και εντός της ιδιοκτησίας του φορέα.

Αναλυτικότερα το εγχείρημα του συνολικού ανασχεδιασμού του συγκροτήματος χωρίζεται σε δύο άξονες:

· Εργασίες συντήρησης, ενεργειακής αναβάθμισης και ανασχεδιασμού του κεντρικού νεοκλασσικού κτηρίου

· Ανέγερση νέου «πράσινου» κτηρίου, Νέα Βιβλιοθήκη/Πολυχώρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Ο κ. Γιαννικουρής ανέφερε ότι έχει ήδη υπάρξει συνεργασία με την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και ότι άμεσα θα συγκροτηθεί επιστημονική μελετητική ομάδα, που θα εκπονήσει την μελέτη και θα στελεχωθεί εθελοντικά από ακαδημαϊκούς των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας και μέλη του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Τέλος ο κ. Γιαννικουρής ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη για την υποστήριξή του στην υποβολή της πρότασης έργου «ΑΙΓΛΗ – Διατήρηση της Ελκυστικότητας Νησιωτικών Περιοχών με Αξιοποίηση Πόρων Φυσικού και Πολιτιστικού

Ενδιαφέροντος» με χρηματοδότηση από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Κρήτη», Άξονας Προτεραιότητας: 3 – Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και πρόληψη κινδύνων”. Ειδικός/οι Στόχος/οι: 3.2 Βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος» αλλά και για την πρόθεσή του να συνδράμει, προκειμένου η πρόταση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου να γίνει πραγματικότητα.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

  Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Αγαπητοί φίλοι, Αυτές τις ημέρες μετά από δέκα χρόνια,

Ενημέρωση

Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι

  Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι Κάποιοι είστε απαράδεκτοι!!! Τζάμπα μάγκες λυπάμαι. Στην πρόσφατη κακοκαιρία

©2020 radioproto.gr is made with by