Τα Squishmallows είναι παντού στο TIK TOK και ήρθαν στην Κω στου Θαλασσινού!!!

Τα Squishmallows είναι παντού στο TIK TOK και ήρθαν στην Κω στου Θαλασσινού!!!

Τι είναι τα Squishmallows και γιατί βρίσκονται παντού στο TikTok;
Με ένα σύντομο search στο TikTok θα βρει κανείς αναρρίθμητα βίντεο με Squishmallows να «αράζουν» πάνω στην αιώρα τους ή σε ράφια που καλύπτουν ολόκληρους τοίχους δωματίων της Gen Z.
Θυμάται κανείς τα Ferby, τις ρομποτικές κουκουβάγιες που κυκλοφόρησαν στις αρχές των 00s και μπορούσες να τις διδάξεις διάφορες λέξεις; Ή εκείνο το ζωάκι από pixels που «ζούσε» μέσα σε ένα μπρελόκ και έπρεπε να το «ταΐζεις» και να το φροντίζεις καθημερινά σαν ένα πραγματικό κατοικίδιο;Σε ό,τι έχει να κάνει με trends και παιχνίδια, ανά τα χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα «πλάσματα» που έχουν αποκτήσει μεγάλο και αφοσιωμένο κοινό. Ωστόσο, έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο – μέχρι τα Squishmallows. Ενδεχομένως να ξέρετε ήδη για τι πράγμα μιλάμε, ίσως να έχετε απλώς ακούσει το όνομα, αλλά αν είστε ενεργό μέλος της κοινότητας του TikTok ξέρετε ακριβώς περί τίνος επρόκειτο. 

 

squishmixa_b1c44ec9-020f-4b7a-93d7-11ab1c0262cd.jpg

Τα Squishmallows είναι ουσιαστικά μια σειρά μαλακών, «χουχουλιάρικων» λούτρινων παιχνιδιών που δημιουργήθηκαν το 2017, αλλά γνώρισαν τεράστια αγάπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χάρη στα social media και συγκεκριμένα του TikTok (ή «SquishTok», όπως το αποκαλούν οι θαυμαστές). Το ύφασμα και η γέμιση από τα οποία είναι φτιαγμένα είναι τόσο μαλακά που προσφέρουν μια ιδιαίτερη αίσθηση «ζεστασιάς» στο άγγιγμα – κι αυτός είναι, άλλωστε, ένας από τους λόγους που πολλοί λένε πως τους προσέφεραν παρηγοριά ανάμεσα σε lockdowns και μια δύσκολη καθημερινότητα.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που απανταχού TikTokers έχουν γεμίσει το feed και τα δωμάτιά τους με τα Squishmallows. Εκτός από τις original εκδοχές τους, κυκλοφορούν συνεχώς νέα λούτρινα, διαφορετικοί χαρακτήρες και χρώματα, ενώ η διαδικασία εύρεσης σπάνιων ή ιδιαίτερων Squishmallows είναι από τις αγαπημένες ασχολίες της Generation Z. Η αίσθηση της κοινότητας και της σύνδεσης μέσω της κοινής αγάπης για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, έδωσε ακόμα έναν τρόπο στους νέους να αντιμετωπίσουν την περίοδο της απομόνωσης.

Squishmallows.jpg

Από την Esme, την ροζ φάλαινα-μονόκερο, τον Rey τον μπλε καρχαρία και την Monica, το μωβ αξολότλ, τα Squishmallows αποτελούνται από εκατοντάδες πλάσματα σε διάφορα χρώματα και είναι σχεδιασμένα για να θέλεις πραγματικά να τα αγκαλιάσεις. Ταυτόχρονα, όμως, το κάθε ένα κυκλοφορεί με την δική του προσωπικότητα και επάγγελμα που μπορεί να βρει κανείς πάνω στην συσκευασία του.Με ένα σύντομο search στο TikTok θα βρει κανείς αναρρίθμητα βίντεο με Squishmallows να «αράζουν» πάνω στην αιώρα τους, σε ράφια που καλύπτουν ολόκληρους τοίχους δωματίων της Gen Z ή τους ιδιοκτήτες τους να ανοίγουν μεγάλα κουτιά και σακούλες και να αποκαλύπτουν τα νέα τους Squishmallows ακόμα και σε τεράστια μεγέθη. Το «Squish hunting» ή αλλιώς «κυνήγι για Squish» είναι μέρος της καθημερινότητας όσων έχουν επενδύσει στις συλλογές τους με τα λούτρινα, μια ασχολία που όπως αναφέρουν τους προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι διάσημοι όπως Charli D’Amelio, Adisson Ray, Kim Kardashian και Lady Gaga που έχουν «υιοθετήσει» τ