Τα προβλήματα των νησιωτικών Δήμων στην ατζέντα της συνάντησης του Μάνου Κόνσολα με την Υπουργό Εσωτερικών κα. Κεραμέως

Τα προβλήματα των νησιωτικών Δήμων στην ατζέντα της συνάντησης του Μάνου Κόνσολα με την Υπουργό Εσωτερικών κα. Κεραμέως

Με την Υπουργό Εσωτερικών είχε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Συζητήθηκε το ζήτημα της επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης του προγράμματος στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας, με πρόσληψη και κατάρτιση προσωπικού, όπως προβλέπεται από το νόμο 5003/2022.

Η Υπουργός ενημέρωσε τον κ.Κόνσολα ότι στις αρχές του 2024 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη στελέχωση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους νησιωτικούς δήμους, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις.

Οι προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη και ενίσχυση των νησιωτικών δήμων, επικεντρώνονται:

– Στην αλλαγή στον τρόπο κατανομής των ΚΑΠ για τους νησιωτικούς δήμους προκειμένου να αυξηθεί η χρηματοδότησή τους.

– Στην τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την κινητικότητα, χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους που επιλέγουν να υπηρετήσουν στις νησιωτικές περιοχές, προκειμένου να ενισχυθούν με προσωπικό οι νησιωτικοί δήμοι.

– Στη δημιουργία ειδικού φορέα που θα αναλάβει την ευθύνη της αναθέτουσας αρχής και της διενέργειας διαγωνισμών για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους που δεν έχουν προσωπικό και σήμερα ούτε διαγωνισμούς μπορούν να κάνουν, ούτε πόρους μπορούν να απορροφήσουν, ούτε έργα μπορούν να υλοποιήσουν.

– Στην καθιέρωση νέων κανόνων για το οργανόγραμμα των νησιωτικών δήμων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες στελέχωσής τους, με καθιέρωση συγκεκριμένου και υψηλού ποσοστού εργαζομένων κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, αλλά και στη δημιουργία τριών θέσεων ειδικών επιστημονικών συνεργατών στα οργανογράμματα τους με ειδικότητες οικονομολόγου, μηχανικού και νομικού.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε, επίσης, και το ζήτημα της εκπόνησης μελέτης, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη μητροπολιτική διακυβέρνηση στον νησιωτικό χώρο για την αυτοδιοίκηση, που θα δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για τις διαδημοτικές συνεργασίες και θα λύσει μια σειρά από προβλήματα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr