Τα πολιτικά μηνύματα για την 25η Μαρτίου

Τα πολιτικά μηνύματα για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Με θυσίες και αίμα οι πρόγονοί μας πάλεψαν και οδήγησαν το έθνος μας σε πορεία νίκης.

 

Με βαθιά την πίστη στην Υπεραγία Θεοτόκο αντιμετώπισαν τον δυσανάλογα ισχυρότερο εχθρό, έχοντας ως κινητήρια δύναμη τη δίψα τους για το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία!

 

Το περίσσιο θάρρος τους αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς για όλους εμάς που πάνω από διακόσια χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη τους και στεκόμαστε με βαθύ σεβασμό μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής και της ανδρείας τους.

 

Η χαρμόσυνη είδηση της νίκης των Ελλήνων, μας ακολουθεί ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας ύπαρξης που έχει πάντα το δικό της σημείο στο μυαλό και την καρδιά μας. Μας αυτοπροσδιορίζει, λειτουργεί ως το συνθετικό στοιχείο των πράξεων μας και της πορείας μας προς το μέλλον.

 

Το μεγάλο στοίχημά μας είναι να δώσουμε και εμείς τις μάχες των σημερινών καιρών με το ίδιο πείσμα και την ίδια πίστη, με αλήθεια και συνέπεια λόγων και έργων και με σεβασμό στη νέα γενιά που δικαιωματικά αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα!

 

Εμείς εδώ στα ακριτικά Δωδεκάνησα ξέρουμε από θυσίες και μάχες!

 

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

 Φώτης Χατζηδιάκος

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, αποτελεί μια ιστορική εποποιία, μεγάλης πολιτικής σημασίας, που σφράγισε την εθνική πορεία των Ελλήνων και ενέταξε την Ελλάδα στον πολιτικό χάρτη των ανεξάρτητων κρατών.

Η επιτυχής έκβαση του αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από την οθωμανική καταπίεση, απασχόλησε την ευρωπαϊκή διπλωματία, ενεργοποίησε τις φιλελεύθερες συνειδήσεις, ενέπνευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες της δύσης, γέννησε το κίνημα του Φιλελληνισμού και όπλισε με προσδοκίες τους ευρωπαϊκούς λαούς, που αναζητούσαν την εθνική τους δικαίωση.

Σ’ αυτόν τον Μεγάλο Αγώνα της Ανεξαρτησίας, για την ελευθερία του Έθνους οι Δωδεκανήσιοι προσφέρουν τον στόλο τους, τους ναυτικούς τους και τα ολοκαυτώματα τελειωτικής καταστροφής των νησιών. Στα Δωδεκάνησα συμβαίνουν σπουδαία ιστορικά γεγονότα, που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση. Στις 31 Αυγούστου 1788 ο Λάμπρος Κατσώνης, νίκησε μετά από σφοδρό αγώνα τον τουρκικό στόλο στα νερά της Καρπάθου. Στις 29 Μαϊου1824 οι Κασιώτες πλήρωσαν τη συμμετοχή τους στην Επανάσταση με το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου. Στις 29 Αυγούστου 1824 στη ναυμαχία του Γέροντα, απέναντι από τους Λειψούς και τη Λέρο, με τον ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, γράφεται μία από τις λαμπρότερες σελίδες της Επανάστασης του ’21.

Η Ρόδος και η Κως, όπου υπήρχαν ισχυρές τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις ενισχύουν την Επανάσταση και πολεμούν για την ελευθερία. Η Χάλκη, η Νίσυρος, η Σύμη, η Τήλος, η Κάλυμνος, η Λέρος, το Καστελλόριζο, η Αστυπάλαια, όλα τα Δωδεκάνησα σηκώνουν τη σημαία της Επανάστασης για να πραγματοποιήσουν μετά από πάνω από ένα αιώνα τον προαιώνιο πόθο της ενσωμάτωσης τους στο Ελληνικό κράτος.

Τιμώντας την μνήμη και τους αγώνες των προγόνων μας, έχουμε χρέος να φανούμε αντάξιοί τους και να διαφυλάξουμε την Ειρήνη και την Πρόοδο σ΄ ένα Σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, απέναντι στον αναχρονιστικό αναθεωρητισμό των γειτόνων μας.

 

 

 

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Dermatology & Cosmetics Lab: Μεγάλη καλοκαιρινή προσφορά στην θεραπεία κρυολιπόλυσης Coolsculpting by Zeltiq για απώλεια τοπικού πάχους σε μία επίσκεψη!

  Dermatology & Cosmetics Lab: Μεγάλη καλοκαιρινή προσφορά στην θεραπεία κρυολιπόλυσης Coolsculpting by Zeltiq για απώλεια τοπικού πάχους σε μία επίσκεψη!   Για ραντεβού :

©2020 radioproto.gr