Τα θέματα των λογιστών – φοροτεχνικών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έθεσε στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη

Share This Post

Τα θέματα των λογιστών – φοροτεχνικών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έθεσε στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη

Η βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Μίκα Ιατρίδη, κατέθεσε ως αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, η οποία προσυπογράφεται και από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου, κ. Κωνσταντίνο Ζωγραφίδη, σχετικά με θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι ο, αναπόφευκτα, μεγάλος όγκος εργασίας που έχει προκύψει, λόγω της λήψης συνεχών μέτρων από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου ζητεί από τα αρμόδια Υπουργεία, μεταξύ άλλων, να δοθεί παράταση για τις τρέχουσες υποχρεώσεις, να κωδικοποιηθούν οι διατάξεις του τελευταίου τριμήνου, η τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων να ισχύσει από 01/01/2021, να δοθεί η δυνατότητα τροποποιήσεων σε όλες τις δηλώσεις που αφορούν διατάξεις κορωνοϊού, μετά τη λήξη των προθεσμιών, να ενισχυθεί περαιτέρω οικονομικά ο κλάδος, να συνεχιστεί η έκπτωση του 25% των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 31/12/2020, χωρίς μείωση των συντάξιμων αποδοχών των λογιστών και να μην φορολογούνται οι εκπτώσεις που λαμβάνονται ως εισόδημα.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τη σύσταση τεχνικής ομάδας εργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών, και στη βάση αυτής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, το Οικονομικό Επιμελητήριο προτείνει να επεκταθεί η σύσταση τεχνικών ομάδων και στα άλλα δυο αρμόδια Υπουργεία.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by