Σ. Τυρινόπουλος: Χειρότερη η κατάσταση στη Σένγκεν φέτος – Μπήκε “φρένο” στις αιτήσεις για visa express

Σ. Τυρινόπουλος: Χειρότερη η κατάσταση στη Σένγκεν φέτος – Μπήκε “φρένο” στις αιτήσεις για visa express

Αν και σε πολλά νησιά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα της visa express για Τούρκους πολίτες οι πόρτες εισόδου έκλεισαν διότι δεν μπορούσαν οι αρχές να διεκπεραιώσουν την διαδικασία λόγω αυξημένης κίνησης, η κατάσταση στην Κω είναι ελεγχόμενη σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα κ. Σπύρο Τυρινόπουλο.

Ο έμπειρος ναυτιλιακός παράγοντας σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κω μίλησε για την προνοητικότητα της αστυνομικής υπηρεσίας στην Κω, όπου σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις εδώ και 2 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετήθηκαν κανονικά όσοι είχαν υποβάλλει τις αιτήσεις τους, όμως έχασε η τοπική αγορά της Κω, καθώς η ζήτηση από πλευράς Τούρκων ήταν τεράστια και δυστυχώς δεν μπόρεσαν να έρθουν για τις διακοπές τους στο νησί μας.

Ο κ. Τυρινόπουλος που είναι μέλος στο ΔΣ του Συνδέσμου τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου μας μίλησε και για τις φετινές συνθήκες στη ζώνη Σένγκεν χαρακτηρίζοντάς τις χειρότερες από πέρυσι.

Χειρότερες οι φετινές συνθήκες στο λιμάνι

« Δυστυχώς η κατάσταση στο λιμάνι είναι χειρότερη από πέρυσι. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Αντί για μια τέντα στέγαστρο έχουν τοποθετηθεί 2 ομπρέλες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται για ακόμη μια χρονιά οι επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς Τουρκία. Έχουμε πολλές περιπτώσεις υπερέκθεσης στον ήλιο που εγκυμονεί κινδύνους.  

Εκατοντάδες Τούρκοι στην Κω λόγω Μπαϊράμι – Φρένο στις αιτήσεις, απώλεια για την τοπική οικονομία

« Υπάρχει μεγάλη αύξηση Τούρκων επισκεπτών προς την Κω λόγω της θρησκευτικής γιορτής. Ευτυχώς δεν είχαμε τα προβλήματα που σημειώθηκαν στη Ρόδο που δεν μπόρεσαν να κάνουν είσοδο οι Τούρκοι τουρίστες διότι η αστυνομία στην Κω είχε προνοήσει να σταματήσει να δέχεται αιτήσεις για τη βίζα εξπρές 2 εβδομάδες πριν. Έκρινε ότι μπορούσε να εξυπηρετήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό αιτήσεων και όταν έφτασε στο μέγιστο αριθμό σταμάτησε να δέχεται τις αιτήσεις.

Αυτό ήταν ότι καλύτερο με τις τωρινές συνθήκες που υπάρχουν. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να είχαμε περισσότερα κιόσκια,  περισσότερους αστυνομικούς και βεβαίως να μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε ως προορισμός περισσότερες τουρίστες Τούρκους.

Διότι αυτή τη στιγμή έρχονται περίπου 250 περισσότεροι  Τούρκοι την ημέρα αντί για 1000. Αυτό σημαίνει ότι χάνει η τοπική αγορά, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι παραλίες, τα μαγαζιά».

* Να σημειωθεί ότι προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Π. Αβρίθη, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό (δεν απάντησε στις κλήσεις μας).

 Τελικά, επικοινωνήσαμε με το Λιμενικό Ταμείο Κω, όπου ο κ. Στάθης Πεταλάς, μας ενημέρωσε ότι εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές για το νέο κιόσκι (450 τ.μ.) και τις επόμενες ημέρες θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός, εκτιμώντας ότι σε περίπου ένα μήνα, θα έχει έρθει στην Κω για να τοποθετηθεί το νέο στέγαστρο.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr