Σ. Ρωμανού (ιατρός) για το συμβάν με το 18 μηνών παιδί: Ψέματα τα όσα λέει η τουρίστρια – Θα κάνω μήνυση…

Σ. Ρωμανού (ιατρός) για το συμβάν με το 18 μηνών παιδί: Ψέματα τα όσα λέει η τουρίστρια – Θα κάνω μήνυση…

Πηγή: www.vimatisko.gr

Ηκ. Σαλώμη Ρωμανού, Γενική Ιατρός του Νοσοκομείου Κω, με αφορμή την δημοσίευση της καταγγελίας τουρίστριας για την “μεταχείριση” που είχε το 18μηνών παιδί της στο νοσοκομείο μας, επικοινώνησε μαζί μας, για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως μας ανέφερε.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Ρωμανού, μας ανέφερε ότι το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο τις 4 το απόγευμα και έφυγε με το ΕΚΑΒ για την Αθήνα στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν υπήρχε καθόλου καθυστέρηση και κωλυσιεργία, αφού έπρεπε πρώτα να γίνουν οι εξετάσεις και να βγει μία διάγνωση και αργότερα να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την μεταφορά εκτός Κω του παιδιού. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι η Ασφαλιστική εταιρεία της μητέρας του παιδιού, αρνήθηκε να στείλει δικό της πτητικό μέσο για την μεταφορά του παιδιού.

«Όσοι γιατροί έχουμε απομείνει – είπε η κ. Ρωμανού – υπερβάλουμε κάθε μέρα εαυτόν για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς. Είναι προσβλητικό, να μας κατηγορούν για ανεπάρκεια και ότι δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί, όπως αναφέρει η κυρία. Να μάθει λοιπόν ότι οι γενικοί γιατροί είναι ειδικοί γιατροί. Στο νοσοκομείο μας, δεν υπάρχουν οι εξειδικευμένες ειδικότητες.

Τις ώρες που το παιδί νοσηλεύθηκε, ήμασταν όλοι από πάνω του, για να του προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες και του κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Παρόλο που είχαμε και ένα άλλο δύσκολο περιστατικό την ίδια ώρα (ασθενή με ανακοπή καρδιάς), κανένας δεν αμέλησε τη φροντίδα του παιδιού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοιο μένος απέναντι στο προσωπικό του νοσοκομείου, που  καθημερινά δίνει και την ψυχή του. Όσον αφορά τους ιδιώτες γιατρούς και τις ιδιωτικές κλινικές, πρέπει να γνωρίζετε, ότι όλα τα βαριά περιστατικά, τα στέλνουν στο νοσοκομείο, δεν τα αντιμετωπίζουν εκείνοι, αλλά εμείς. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πολύ άδικο αυτό που γίνεται απέναντι στο προσωπικό του νοσοκομείου. Ναι υπάρχουν κενά στη στελέχωση και μάλιστα πολλά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ισοπεδώνουμε την προσπάθεια που γίνεται από αυτούς που έχουν μείνει πίσω για να κρατήσουν όρθιο το Ίδρυμα».

Να σημειωθεί, ότι η κ. Ρωμανού, όπως μας ενημέρωσε, προτίθεται να καταθέσει και σχετική μήνυση για δυσφήμιση του ιατρικού της επαγγέλματος.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr