Σ/γος Υπαλλήλων Δήμου Κω: Μας λύπησε το γεγονός ότι η «Δύναμη Αλλαγής» αποχώρησε από το Δημ. Σ/λιο πριν συζητηθεί το θέμα που αφορούσε τους εργαζόμενους

Share This Post

Σ/γος Υπαλλήλων Δήμου Κω: Μας λύπησε το γεγονός ότι η «Δύναμη Αλλαγής» αποχώρησε από το Δημ. Σ/λιο πριν συζητηθεί το θέμα που αφορούσε τους εργαζόμενους

Την Παρασκευή 15/7/2022 ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα που αφορά στην αποτίμηση και απόδοση σε χρήμα, σε μία δόση, των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για τα έτη 2020 – 2021 που δεν είχαν δοθεί σε είδος συνολικού ποσού 152.000 €.

Για τους υπαλλήλους ΙΔΟΧ (με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου) που απασχολήθηκαν στο Δήμο τα έτη 2020 – 2021, στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, είναι σε εξέλιξη η μελέτη αποτίμησης και μόλις ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες θα περάσει και αυτή από Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε εξέλιξη είναι και ο διαγωνισμός που αφορά τα Μ.Α.Π. του 2022 και περιμένουμε να ολοκληρωθεί και αυτός σύντομα και να αποδοθούν τα Μ.Α.Π και το γάλα σε είδος τους επόμενους μήνες.

Πάγια θέση μας είναι ότι τα Μ.Α.Π. και το γάλα πρέπει να δίνονται πάντα σε είδος, γιατί είναι απαραίτητα ώστε οι εργαζόμενοι να εκτελούν την εργασία τους με ασφάλεια, γι’ αυτό έχουμε προτείνει οι επόμενοι διαγωνισμοί να είναι πολυετής, τουλάχιστον 3ετίας, για να μην υπάρχουν κάθε χρόνο τέτοιες καθυστερήσεις.

Ως εργαζόμενοι στον Δήμο και ειδικά οι συνάδελφοι που ήταν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, περιμέναμε το θέμα αυτό να ψηφιστεί από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι όλοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κατέβαλαν, τόσο οι μόνιμοι όσο και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι, στις δύσκολες συνθήκες που περάσαμε τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία.

Μας λύπησε και μας εξέπληξε το γεγονός ότι η παράταξη «Δύναμη Αλλαγής – Κως 2023» αποχώρησε από τη συνεδρίαση, πριν συζητηθεί το θέμα που μας αφορούσε και μάλιστα χωρίς έστω μία προφορική σχετική θετική δήλωση.

Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, που παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις τους, ψήφισαν θετικά σε ένα μείζον θέμα, που έχει να κάνει με την ασφάλεια κατά την εργασία και την υγεία των συναδέλφων και για αυτό τους ευχαριστούμε.

Ιδιαίτερα όμως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο μας, κ. Ιωάννη Μαυρολέων, που πέραν της μελέτης του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη, βοήθησε και στη μελέτη αποτίμησης των Μ.Α.Π., την Γενική Γραμματέα του Δήμου κα. Μαρία Κρητικού, την Αντιδήμαρχο κα. Γεωργία Κασσιώτη και τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου κ. Μιχαήλ Μάγκο για τις ατέλειωτες ώρες που διέθεσαν για να έχουμε αυτή την εξέλιξη.

Εμείς ως Σύλλογος εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για αυτή την εξέλιξη και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και δηλώνουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα και μεθοδικά να εργαζόμαστε για την επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στον Δήμο μας, σε πνεύμα συνεργασίας και καλής πίστης, χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματά μας, προσπαθώντας να δίνουμε μόνιμες και οριστικές λύσεις. Με συναντήσεις, με συζητήσεις και φυσικά αν χρειαστεί με δυναμικότερες μορφές διεκδίκησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γ.Νικητιάδης: Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας, συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Γ.Νικητιάδης: Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας, συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που έχουν ανάγκη Με σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού

Ενημέρωση

Η ΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Η ΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ Η δυναμική συμμετοχή του Δήμου Κω στο

©2020 radioproto.gr is made with by