Σ. Βλάχου – Τί είπε για τον τουρισμό, τον Β. Μανιά και ποιες οι προβλέψεις για την σεζόν

Share This Post

Σ. Βλάχου – Τί είπε για τον τουρισμό, τον Β. Μανιά και ποιες οι προβλέψεις για την σεζόν

Για τρεις τομείς που θα λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία μίλησε η κα. Σέβη Βλάχου σχετικά με το νέο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε καθώς η αντιδημαρχία διευρύνθηκε με την προσθήκη και του τουρισμού. 

Έτσι ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, μπαίνουν κάτω από μία πολιτική «ομπρέλα» μετά και την παραίτηση του κ. Βασίλη Μανιά. Η κα. Βλάχου σε δηλώσεις της στο Ράδιο Πρώτο 91.5 εμφανίστηκε αισιόδοξη καθώς όπως είπε έγινε εξαιρετική δουλειά υπό πρωτόγνωρες συνθήκες από τον προκάτοχό της κ. Μανιά και όλοι ευελπιστούν ότι η φετινή εικόνα θα παρουσιαστεί ενισχυμένη. 

Σχετικά με τον τουρισμό , ανέφερε ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον ευαίσθητο τομέα, όμως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και έτσι το ξεπερασμένο μοντέλο ήλιο – θάλασσα – φτηνές διακοπές έχουν αντικατασταθεί από νέες σύγχρονες προτάσεις με τον τουρισμό εμπειρίας να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. 

Στάθηκε στο γεγονός ότι η κοινή εκστρατεία κατά του κορονοϊού από την Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει ασφάλεια στην Κω ως προορισμός καθώς η κοινή γραμμή αντιμετώπισης του αόρατου εχθρού έφερε αποτελέσματα όπως το άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής περιόδου που έγινε από την Κω. 

« Ανοίξαμε πρώτοι την σεζόν. Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την Κω. Η καμπάνια που έτρεξε με τον Βασίλη Μανιά και τους ειδικούς στο marketing, Refresh your story in Kos, απέφερε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η ριζική ανανέωση της Λεωφόρου Φοινίκων έγινε με πολύ κόπο και προσωπική δουλειά από τον κ. Μανιά. Θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας. Προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες φτιάχνοντας μια πλατιά συμμαχία με όλους τους δημότες. Γιατί αυτό μας ταιριάζει και αυτό μας αξίζει. Προ κορονοϊού έγιναν πολλές διευρυμένες συσκέψεις με φορείς, με τους ανθρώπους της αγοράς.» 

Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην διαβούλευση που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη και αφορά την δημιουργία μεταπτυχιακού τμήματος σπουδών στο νησί. « Γράφουμε ιστορία σε περιόδους κρίσης». 

Σχετικά με την Αναπτυξιακή ΑΕ, οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και εντός χρονοδιαγράμματος και θα υπάρχει η δυνατότητα να ενισχυθεί και το κομμάτι της τουριστικής προβολής μέσω της Αναπτυξιακής.  

« Θα μπορούμε να σχεδιάζουμε και να εκτελούμε άμεσα έργα σε κάθε τομέα. Θα αξιοποιήσουμε προγράμματα και θα ξεπεράσουμε την γραφειοκρατία. Το επόμενο βήμα είναι η γενική συνέλευση.» 

Τέλος, σε ότι αφορά την τουριστική περίοδος η αντιδήμαρχος τουρισμού είπε ότι είναι πρόωρα ακόμη για εκτιμήσεις όμως όλα δείχνουν ότι θα είναι ανοικτά περισσότερα ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις.  

« Για τους επισκέπτες μας το θέμα διακοπών είναι πλέον ανάγκη καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από αυτή την κρίση. Τώρα είναι που πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα και να παραμείνουμε ένας προορισμός ασφαλής. Στεκόμαστε δίπλα στους δημότες με μειώσεις στα τέλη κτλ, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα όλοι μαζί.»

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό)

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό) Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη

©2020 radioproto.gr is made with by