Σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου για την πτώχευση Thomas Cook

Σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου για την πτώχευση Thomas Cook

Έκτακτη σύσκεψη μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του ταξιδιωτικού πράκτορα Thomas Cook συγκάλεσε σήμερα πρωί ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας της εικόνας και της οικονομίας του νησιού μας.

Παρέστησαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ντίνα Σβύνου, ο τουριστικός πράκτορας Σταμάτης Βουκουβαλίδης, στελέχη της δημοτικής αρχής, επιχειρηματίες του τουρισμού ενώ υπήρξε συνεχής τηλεφωνική επικοινωνία με τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού μας.

Ο Δήμος Κω αντέδρασε άμεσα, λόγω της σημαντικής παρουσίας του Thomas Cook στην τουριστική οικονομία του νησιού μας και δηλώνει ετοιμότητα να βοηθήσει όπου υπάρχει δυνατότητα, όπως στην μετακίνηση τουριστών προς το αεροδρόμιο.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς σε δήλωσή του απηύθυνε έκκληση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κω, αλλά και στο σύνολο των εμπλεκομένων, να συνεχίσουν τη φιλοξενία των επισκεπτών του νησιού μας με τον καλύτερο τρόπο, να παράσχουν κάθε βοήθεια και να διευκολύνουν την αναχώρησή τους από την Κω, ώστε να προστατευτεί η εικόνα του φιλόξενου νησιού μας στην τουριστική αγορά και στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, ο Δήμος Κω θα ζητήσει με παρέμβασή του στην κυβέρνηση, οι συνεργαζόμενες με την Thomas Cook επιχειρήσεις, να μη φορολογηθούν για ποσά που δεν εισέπραξαν λόγω πτώχευσης της εταιρείας.

Ο Δήμος Κω παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προχωρήσει σε νέα σύσκεψη στη διάρκεια της ημέρας για επανεξέταση των εξελίξεων.

Γραφείο Τύπου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega” 

– Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega”  Την υπόθεση του

Πολιτική

Ν. Δένδιας: 13 νησιά του Αιγαίου (ανάμεσά τους και η Κως) στην 1η φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων

Ν. Δένδιας: 13 νησιά του Αιγαίου (ανάμεσά τους και η Κως) στην 1η φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων Πηγή: www.vimatisko.gr Στόχος μας είναι

©2020 radioproto.gr