Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Κω: Ανησυχία για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Κω: Ανησυχία για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής

Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 24.06.2022 το ΔΣ του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Κώ και εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής παρά τις δεσμεύσεις του συνόλου των αρμοδίων περί του αντιθέτου. Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός της παρέλευσης 15μέρου από την τελευταία μετακίνηση ιατρού. Η εκ των έσω κάλυψη των κενών δεδομένης της τραγικής αλλά γνωστής σε όλους αρμοδίους και μη υποστελέχωσης οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση και θέτει σε άμεσο σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Η επερχόμενη μαθηματικά υπερκόπωση του προσωπικού θα μας φέρει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες εμείς πρώτοι απευχόμαστε.

Η παρατηρούμενη δυστοκία επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι τέτοιας μορφής προσωρινές λύσεις διαιωνίζουν και επιδεινώνουν την τρέχουσα απαράδεκτη κατάσταση.

Η εξαγγελθείσα επισήμως προκήρυξη θέσεων δεν έχει μέχρι τώρα υλοποιηθεί και έτσι ο διορισμός μόνιμου ιατρικού προσωπικού εντός της τρέχουσας τουριστικής περιόδου θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα όνειρο θερινής νυκτός.

Απότοκα της παραπάνω κατάστασης είναι τα φαινόμενα επιθετικών συμπεριφορών και εκνευρισμού που παρατηρούνται με αυξανόμενη συχνότητα ιδιαίτερα στο χώρο των επειγόντων.

Ως συνδικαλιστικό όργανο απαιτούμε να διασφαλιστεί με κάθε πρόσφορο μέσον η ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος για το σύνολο των συναδέλφων όσο και την άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης!!!

Για το ΔΣ

 

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Κ. Γαβαλά Γ. Σανιδά

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Κάλυμνο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Κάλυμνο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών Κατασχέθηκαν -41- γραμμ. ηρωίνη, κ.α.   Συνελήφθησαν χθες (Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022) στην

Ενημέρωση

ΕΟΔΥ: Δείτε πόσα θετικά κρούσματα βρέθηκαν την Πέμπτη σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο

ΕΟΔΥ: Δείτε πόσα θετικά κρούσματα βρέθηκαν την Πέμπτη σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκαν 153 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου

©2020 radioproto.gr is made with by