Σύλλογος Κρητών Κω “ο Τάλως”: «Φως στην ψυχή» παραστάσεις στην Κω και Κέφαλο 9&10 Σεπτεμβρίου

Share This Post

 

Σύλλογος Κρητών Κω “ο Τάλως”: «Φως στην ψυχή» παραστάσεις στην Κω και Κέφαλο 9&10 Σεπτεμβρίου

Μια παράσταση με το θεατρικό έργο του Στέλιου Βισκαδουράκη «Φως την ψυχή», θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα των Κρητών Ρόδου στην Κω την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις εννέα το βράδυ στο Κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ (χειμερινό) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση αυτή θα δοθεί με τη συνεργασία του δραστήριου Συλλόγου Κρητών Κω O ΤΑΛΩΣ, στα πλαίσια της συνεισφοράς των δύο συλλόγων στον πολιτισμό και το θέατρο..

Μετά την απήχηση που είχαν οι παραστάσεις που δόθηκαν στη Ρόδο και τα ευνοϊκά σχόλια που «εισέπραξαν» οι συντελεστές της ομάδας των Κρητών της Ρόδου τον χρόνο που πέρασε, η παράσταση «ανοίγει» τα φτερά της για να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους. Τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να «μιλήσουν» ξανά για τις αξίες που η ζωή μας έχει ανάγκη ιδιαίτερα τούτες τις μέρες που η ανθρωπότητα ακόμη ταλανίζεται από την πανδημία.

Το θεατρικό έργο «Φως στην ψυχή» είναι ένα έργο γεμάτο συγκίνηση και ανθρωπιά που είναι αφιερωμένο στους πονεμένους ανθρώπους που, τον περασμένο αιώνα, είχαν εξοριστεί στο νησί της Σπιναλόγκα επειδή έπασχαν από λέπρα.

Οι συντελεστές του θεατρικού έργου στηριζόμενοι στο ξεχωριστό κείμενο του Στέλιου Βισκαδουράκη, «μοιράζουν» απλόχερα συναισθήματα. Αυτά που οι ήρωες του έργου, ενσαρκώνοντας τους δύσκολους ρόλους που έχουν επωμιστεί, καταφέρνουν να ζωντανέψουν και να χαρίσουν στον θεατή. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Φλώρου.

Την επόμενη μέρα 10-9-2022 η Θεατρική Ομάδα των Κρητών της Ρόδου στα πλαίσια του προγράμματος «Το Θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή» που υλοποιεί η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου θα δώσει μια παράσταση στην Κέφαλο, στο Δημοτικό Σχολείο στις οκτώ το βράδυ.

Η παράσταση στηρίζεται από τον Δήμο Κω και την Δημοτική Κοινότητα Κεφάλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία Με επιτυχημένη διοργάνωση στις 17-19 Μαρτίου στην Τρίπολη, όπου

©2020 radioproto.gr is made with by