Σύγχρονο πλωτό του Λιμενικού Σώματος θα διατεθεί στο Λιμεναρχείο Κω και έκθεση επιτήρησης για την παράνομη αλιεία από τουρκικά σκάφη, που θα αποστέλλεται στην Ε.Ε.

Σύγχρονο πλωτό του Λιμενικού Σώματος θα διατεθεί στο Λιμεναρχείο Κω και έκθεση επιτήρησης για την παράνομη αλιεία από τουρκικά σκάφη, που θα αποστέλλεται στην Ε.Ε.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ενημέρωσε, εγγράφως, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, που είχε αναλάβει και τη σχετική πρωτοβουλία, ότι θα διατεθεί ένα νέο και σύγχρονο πλωτό στην Λιμενική Αρχή Κω.

Παράλληλα, έχουν υποβληθεί προτάσεις χρηματοδότησης για την προμήθεια νέων και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027, μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός, στην απάντηση-ενημέρωσή του προς τον κ. Κόνσολα, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω οι Λιμενικές Αρχές των Δωδεκανήσων με νέα πλωτά μέρα.

Σε ό, τι αφορά στην παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη, υπάρχουν εντολές προς τις Λιμενικές Αρχές να συντάσσουν έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο), προκειμένου να διαβιβάζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Κανονισμό, που προβλέπει τη σύνταξη έκθεσης επιτήρησης που συμπληρώνεται από τα κράτη μέλη σε περίπτωση διόπτευσης αλιευτικών σκαφών που επιδίδονται σε παράνομη αλιεία εντός εθνικών χωρικών υδάτων.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr