ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ ΓΙΑ TUIHOTOUR

Share This Post

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ ΓΙΑ TUIHOTOUR

Ξεκίνησε την Κυριακή 2/2 και ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Δευτέρα 3/2 το 3ο Διεθνές Συνέδριο της συνδικαλιστικής διεθνούς των εργαζομένων στον τομέα των ξενοδοχείων και του τουρισμού ( TUI HOTOUR ) της παγκόσμιας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας ( WFTU ) στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το οποίο φιλοξένησε η Αιγυπτιακή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ETUF).

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου απέστειλε χαιρετισμό εκ μέρους της παγκόσμιας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας ο Γεν. Γραμματέας της WFTU και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιώργος Μαυρίκος.

Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από χώρες όλων των ηπείρων και παρακολούθησαν ο Πρόεδρος κι ο Γεν. Γραμματέας της ETUF , ο Υπουργός Εργασίας της Αιγύπτου και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι και συνδικαλιστές.

Τα ελληνικά συνδικάτα εκπροσώπησαν ο Νίκος Παπαγεωργίου απ το Συνδικάτο της Αθήνας, ο Αντώνης Λιακαράς απ το Σωματείο εργαζομένων στο MARRIOTT, ο Σταμάτης Πελάης πρόεδρος του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας και η Ιωάννα Λάμπρου πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κω.

Κατά γενική εκτίμηση των συμμετεχόντων το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία , αφού δόθηκε η δυνατότητα μέσα απ τις τοποθετήσεις των συνέδρων και την ανταλλαγή απόψεων να μεταφερθεί πείρα απ τους αγώνες του κλάδου σε κάθε χώρα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν προτάσεις και λήφθηκαν αποφάσεις για κοινή διεθνή δράση των συνδικάτων ώστε να ανακοπεί η ασύδοτη και προκλητική δράση των πολυεθνικών ομίλων, οι οποίοι πανομοιότυπα σε όλες τις χώρες του κόσμου παραβιάζουν τα εργατικά δικαιώματα και ληστεύουν τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Στο συνέδριο καταδικάστηκε το σχέδιο Τραμπ για την Παλαιστίνη, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι σχεδιασμοί από ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς.

Επίσης εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους Γάλλους εργάτες, που βρίσκονται πάνω από δύο μήνες σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην επίθεση που

δέχονται στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που οι κυβερνήσεις, η αντεργατική πολιτική της Ε.Ε και το μεγάλο κεφάλαιο έχουν βάλει στο στόχαστρο την κοινωνική ασφάλιση, όπως Ελλάδα , Ισπανία κ.α.

Τέλος εκλέχτηκαν τα συντονιστικά όργανα της TUI HOTOUR όπου απ την χώρα μας εκλέχτηκε στην θέση του αντιπροέδρου και συντονιστή των ευρωπαϊκών συνδικάτων ο Αντώνης Λιακαράς.

5/02/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παρουσίαση του προγράμματος της Jet2Holidays στην Κω με αυξημένες πτήσεις και νέο στόλο – Τουλάχιστον 88.000 θέσεις για το 2023

  Παρουσίαση του προγράμματος της Jet2Holidays στην Κω με αυξημένες πτήσεις και νέο στόλο – Τουλάχιστον 88.000 θέσεις για το 2023 Περισσότεροι από 88.000 τουρίστες

Ενημέρωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ  Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος με τον αναπληρωτή

©2020 radioproto.gr is made with by