ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

Πορφυρίου 21 Τ.Κ 85300 ΤΗΛ.2242022394

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στον τουρισμό επισιτισμό ,το Σωματείο σου σε καλεί να παλέψουμε μαζί αποφασιστικά για την υπεράσπιση της ζωής κ των δικαιωμάτων μας, να αγωνιστούμε για την ανασύνταξη του κινήματος.

Για να απαλλαγούμε απ’ την συνδικαλιστική μαφία που σέρνει μαζί της την καταστροφική για μας θεωρία του «κοινωνικού εταιρισμού» ,δηλαδή με άλλα λόγια, αυτό που θέλουν οι εργοδότες να περάσουν, πως δήθεν οι εργάτες και αφεντικά έχουν κοινό συμφέρον και στόχο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε με φόρα την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα συνεχίζοντας το «έργο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι σαν έτοιμη από καιρό, μετά τον τελευταίο απεργοκτόνο νόμο, ανακοινώνει νέο συνδικαλιστικό νόμο μέσα μάλιστα στο πολυνομοσχέδιο που περιέχει προκλητικά ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ομίλους και τα μονοπώλια..

Ουσιαστικά αυτό που έρχεται, είναι η κατάργηση των καταστατικών των σωματείων και η ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στην λειτουργία τους. Διακαής πόθος τους είναι οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να συζητούν συλλογικά τα προβλήματα και τα αιτήματά τους δηλαδή να συνδικαλίζονται!!

Για αυτό βάζει στο στόχαστρο τον τρόπο συνεδρίασης και ψήφισης αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και στο όνομα δήθεν του «εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού» θέλουν να επιβάλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Και επειδή δεν τους φτάνει μόνο, θεσπίζουν και το ηλεκτρονικό μητρώο για να μπορούν κυβέρνηση και εργοδότες, να ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιος εργαζόμενος ή εργαζόμενη είναι μέλος σωματείου, αν έχει αγωνιστικές διαθέσεις, αν συμμετέχει στις διαδικασίες του .

Έτσι η πρόσληψη ή απόλυση, ενός εργαζόμενου γίνεται παιχνιδάκι για την εργοδοσία που θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες άνεργους και να απορρίψει όποιον έχει ενοχλητικές ιδέες, δράση ή αγωνίζεται για τα δίκια των συναδέλφων και το δικό του.

Τέτοιες μεθοδεύσεις πραγματικό στόχο έχουν να περιορίσουν τη συνδικαλιστική έκφραση στο χώρο δουλειάς και να απομονώσουν τον εργαζόμενο από κάθε συλλογική πάλη.

Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο!

Αν νομίζουν ότι μας στρίμωξαν, είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Αντιλαμβανόμαστε τον φόβο τους και θα τον αποκαλύψουμε σε όλους τους εργαζόμενους.

Ξέρουμε ότι κυβέρνηση και αστικά κόμματα που μιλούν για δημοκρατία και έχουν μαζί ψηφίσει μνημόνια και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, έχουν δεσμευτεί απέναντι σε μεγαλοξενοδόχους και «επενδυτές» να διαφυλάξουν την κερδοφορία τους και τα συμφέροντά τους, πατώντας πάνω στην εργασιακή ζούγκλα και τα ξεχαρβαλωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα .

Όσο και αν φαίνονται αυτοί οι ισχυροί ,εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε τον πλούτο είμαστε οι πολλοί. Και μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους!

Καμία ανοχή , καμιά υποταγή στην εργοδοτική-κρατική παρέμβαση στα συνδικάτα!

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση όποτε αποφασίσει η κυβέρνηση να παρέμβει στα σωματεία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !!

Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, όλοι κ’ όλες στη πλατιά σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 19:00

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by