ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ: Να κατοχυρωθεί η 2 Γενάρη ως επίσημη αργία για το κλάδο!

Share This Post

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ: Να κατοχυρωθεί η 2 Γενάρη ως επίσημη αργία για το κλάδο!

Για μία ακόμη χρονιά, συνεχίζεται η εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου, πάνω στις πλάτες των οποίων βγαίνουν τα κέρδη και της εορταστικής περιόδου.

Οι εμποροϋπάλληλοι από τα τέλη του Νοέμβρη, λίγες ημέρες πριν το Black Friday, έως και τις 2 Γενάρη, δουλεύουν φουλ τις μηχανές, αφού με το εορταστικό πρόγραμμα οι μόνες Κυριακές ξεκούρασης αυτής της περιόδου είναι τρεις, με δύο από αυτές μάλιστα να είναι οι αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στις 2 Γενάρη τα καταστήματα ακόμη και αν δεν ανοίξουν για τους πελάτες, θα είναι “ανοιχτά” για τους εργαζόμενους, αφού γίνεται η ετήσια απογραφή. Η συγκεκριμένη ημέρα, θεωρείται ημέρα ξεκούρασης για τους εργαζόμενους του κλάδου του εμπορίου, έπειτα από το συνεχές και αδιάκοπο ωράριο των γιορτών.

Φτάνει πια!

Μας έχουν φτάσει στο σημείο να μας κόβουν τα ρεπό και τα διαλείμματα, τα ωράρια έχουν γίνει λάστιχο, οι υπερωρίες πια είναι απλήρωτες και με τη βούλα, οι εργάσιμες Κυριακές πληθαίνουν κάθε χρόνο.

Η ακρίβεια κατατρώει τους χαμηλούς μισθούς μας και δεν φτάνουν ούτε για το πρώτο 15ημερο του μήνα.

Να βάλουμε φρένο! 

Μαζί με το Σωματείο να παλέψουμε για το δίκιο μας, κανείς μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούν να καλυτερεύσουν οι συνθήκες εργασίας, οι μισθοί.

Τώρα να διεκδικήσουμε χρόνο για τις οικογένειες μας, για την ξεκούραση μας.

Να κατοχυρωθεί η 2 Γενάρη ως επίσημη αργία για το κλάδο! 

Αυξήσεις στους μισθούς- Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας!          30/12/22

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by