Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Κανείς μόνος του – Ερχόμαστε σε επαφή με το σωματείο

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Κανείς μόνος του – Ερχόμαστε σε επαφή με το σωματείο

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο τουρισμό

Ο Ν. 4690/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 13.6.2020 επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στην προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων να επιβιώσουν αυτό το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα.

  • Για τους εποχικούς εργαζόμενους στα ξενοδοχεία η επαναπρόσληψή τους εξακολουθεί να είναι υπό αμφισβήτηση, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργείου εργασίας. Οι ξενοδόχοι διατηρούν την επιλογή να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις και να αναστείλουν τις συμβάσεις όσων εργαζομένων θεωρούν ότι έχουν «υποχρέωση». Αυτό σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση εισόδημα 534 ευρώ το μήνα και στη χειρότερη ούτε σεντ!
  • Για τους εποχικούς εργαζόμενους στον επισιτισμό που πήραν τον προηγούμενο χειμώνα επίδομα ανεργίας, δεν ισχύει καμιά υποχρέωση του εργοδότη να τους επαναπροσλάβει. Θα πάρουν επίδομα ανεργίας από τον Ιούνη μέχρι τον Αύγουστο. Όσοι δεν πήραν πέρσι επίδομα ανεργίας δεν θα πάρουν ούτε αυτό το καλοκαίρι!!!
  • Για όλους τους άλλους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτισμό που δεν είναι εποχικοί, τα 534 ευρώ θα είναι και γι’ αυτούς το εισόδημά τους για το επόμενο διάστημα. Για τα επισιτιστικά καταστήματα ως τον Ιούνη, για τα ξενοδοχεία ως τον Σεπτέμβρη.
  • Και τέλος, για τους χιλιάδες που εργάζονταν με μια από τις άθλιες 16 μορφές ελαστικής απασχόλησης δεν προβλέπεται απολύτως ΤΙΠΟΤΕ!!

Αν κάποιοι βρίσκουν λόγο να πανηγυρίζουν για όλα τα παραπάνω, συμβαίνει ένα από τα παρακάτω:

α. ή είναι μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλοεστιάτορες,

β. ή είναι κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη κομμάτων που στηρίζουν το κεφάλαιο,

γ. ή ανήκουν σε εκείνη την ομάδα μέσα στο εργατικό κίνημα που πασχίζουν να μας πείσουν ότι μας αξίζουν τα ψίχουλα, ότι θα ζούμε μονάχα όταν η εργοδοσία έχει κέρδη.

Επειδή για μας τους εργαζόμενους και τα σωματεία μας η ζωή μας δεν μπαίνει σε ζύγι ανάλογα με το πόσα βγάζει το εργοδότης, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για να παραμείνουμε ζωντανοί, υγιείς, αξιοπρεπείς.

Όλα μας τα αιτήματα εξακολουθούν και είναι επίκαιρα. Τίποτε δεν τελείωσε.

Θα προχωρήσουμε μέχρι να επαναπροσληφθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος του κλάδου.

Μέχρι να μπει σπίτι μας το εισόδημα που είχαμε υπολογίσει για να επιβιώσει η οικογένειά μας.

Μέχρι να ανασταλούν, αντί για τη δουλειά μας, όλες οι χρεώσεις και πληρωμές σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, εφορία.

Μέχρι να μας διασφαλίσουν, κράτος και εργοδοσία, ότι θα πάρουν όλα τα μέτρα για να μείνουμε στη δουλειά μας υγιείς και ασφαλείς.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

     19/06/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr