Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Δείτε το υπόμνημα που κατέθεσε στον ΟΑΕΔ

Share This Post

 

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Δείτε το υπόμνημα που κατέθεσε στον ΟΑΕΔ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς:

-ΚΠΑ2 Κω

Προϊστάμενο/η

-Διοικητή ΟΑΕΔ

κ. Σπυρίδων Πρωτοψάλτη

Κοιν:

-Υπουργείο Εργασίας

-Υπουργείο Τουρισμού

-ΜΜΕ

Κως 20/01/2021

κ. Διοικητά,

Στην περιοχή ευθύνης του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. & του Σωματείου Ξεν/λων Σερβιτόρων , ιδιαίτερα στο νησί της Κω ο κύριος όγκος των εργαζομένων, απασχολείται στον κλάδο του τουρισμού εποχιακά (ξενοδοχεία, επισιτισμός, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις, υπηρεσίες καθαριότητας αεροδρομίου, υπηρεσίες εστίασης, μεταφορές).

Όπως γνωρίζετε τη σεζόν του 2020 πολλοί εργαζόμενοι δεν απασχολήθηκαν αφού αρκετές ήταν οι επιχειρήσεις που δεν επαναλειτούργησαν.

Εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές μονάδες που δεν επαναλειτούργησαν ή δεν επαναπροσλήφθηκαν έκαναν χρήση του δικαιώματος τους για καταβολή της αποζημίωσης του ειδικού σκοπού. Είστε γνώστης του προβλήματος πως το δικαίωμα αυτό δεν είχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε τουριστικά πρακτορεία, εστίαση κ.α. ,μένοντας στην ουσία χωρίς εισόδημα.

Με απόφαση της κυβέρνησης όσοι συμπλήρωσαν τον αριθμό 50 ενσήμων δικαιούνται το γλίσχρο επίδομα ανεργίας των 3 μηνών. Σε αυτή την απόφαση δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις, υπηρεσίες καθαριότητας αεροδρομίου, υπηρεσίες εστίασης, μεταφορές που είτε δεν επαναλειτούργησαν είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εποχικότητας.

Mε βάση λοιπόν το διαμορφωμένο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων καταργούνται και οι παροχές των ανέργων γίνονται φιλοδωρήματα από τα οποία αποκλείεται το 90% περίπου των ανέργων στη χώρα μας.

Ο ΟΑΕΔ ένας νευραλγικός οργανισμός για την επιβίωση των ανέργων , με κυβερνητικές αποφάσεις όλα αυτά τα χρόνια μετατρέπεται από στήριξη των ανέργων σε στήριγμα των εργοδοτών.

Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση , οι άνεργοι-εργαζόμενοι εξασφαλίζουν στην εργοδοσία το τσάμπα εργατικό δυναμικό που απαιτούν και που τους δίνεται απλόχερα και μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Η ανεργία δεν είναι επιλογή μας.

Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι μας αποτέλεσμα όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που εφαρμόζεται, είναι απαράδεκτο να εγκαταλείπονται χωρίς εισόδημα εν μέσω πανδημίας και να τους στερείται το δικαίωμα επιδότησης από τον ΟΑΕΔ για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι.

Ο ΟΑΕΔ με τις εισφορές των εργαζομένων πρέπει να παίξει τον ρόλο που του αρμόζει και τον οποίο δημιουργήθηκε, τη στήριξή των εργαζομένων όταν μένουν άνεργοι.

Ως Διοικητής του ΟΑΕΔ να απαντήσετε ευθέως:

τι μέτρα διατίθεστε να πάρετε , τι παρεμβάσεις να κάνετε και τι θέση θα κρατήσετε, στα δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις των σωματείων , που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζομένους για την πραγματική στήριξη των ανέργων;

Κύριε Διοικητά του ΟΑΕΔ οφείλετε να ακούσετε τα αιτήματα των συνδικάτων για :

-Επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διάστημα παραμένουν χωρίς δουλειά, στο ύψος των 600ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Την στελέχωση του ΚΠΑ2 Κω με μόνιμο προσωπικό ,για να σταματήσει επιτέλους η τεράστια καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων.

Για τις Διοικήσεις

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό)

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό) Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη

©2020 radioproto.gr is made with by