ΣΥΡΙΖΑ Κω: Τον καιρό της πανδημίας με συνεχή αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών Υγείας

Από την αρχή της πανδημίας ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κω είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας του νησιού σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, εξειδικευμένα ιατρικά μηχανήματα και την στελέχωση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ή Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Παρότι έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, αυτά που συμβαίνουν μόνο αισιοδοξία δεν μπορούν να μας γεμίζουν.

Οι αποχωρήσεις γιατρών οδηγούν σε πισωγύρισμα τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου μας με τραγικά αποτελέσματα.

Πλέον, μετά και την αποχώρηση της μίας εκ των δύο ακτινολόγων, το νοσοκομείο μένει χωρίς ειδικό ακτινολόγο τις μισές περίπου ημέρες κάθε μήνα. Αποτέλεσμα να αποκλείονται οι εξωτερικοί ασθενείς από τις δωρεάν υπηρεσίες του πλέον σύγχρονου αξονικού τομογράφου του νησιού, με τον οποίο ενισχύθηκε το ίδρυμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το ουρολογικό ιατρείο το οποίο υλοποιήθηκε εκ του μηδενός από την προηγούμενη διοίκηση και έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες περιστατικά, μετά από 3 χρόνια που δεν υπηρετούσε ουρολόγος στο νοσοκομείο της Κω, κλείνει.

Η χειρουργική κλινική αποδυναμώνεται, ο ιατροδικαστής έφυγε, ενώ σύμφωνα και με δηλώσεις του διοικητή αποχωρούν ή αποχώρησαν ακόμα τρεις Ιατροί Ειδικότητας Βιοπαθολογίας (Μικροβιολόγοι).

Και παρά τις δηλώσεις πως «έχουν ξεκινήσει από τον ίδιο, διαδικασίες άμεσης αντικατάστασής τους και πως θα υπάρξει ένα κενό στις συγκεκριμένες θέσεις για περίπου 20 ημέρες» το κενό αυτό συνεχίζει να υφίσταται!

Την ίδια στιγμή προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις Ιατρών που είχαν προκηρυχθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί γιατί η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας τις είχε παγώσει αμέσως μόλις ανέλαβε.

Από το Κέντρο Υγείας της 2ης ΥΠΕ στο Πλατάνι πρόσφατα παραιτήθηκε ο γιατρός ειδικότητας Ορθοπεδικής που είχε προσληφθεί το 2017 από την προηγούμενη διοίκηση.

Ακόμα και ένα κρίσιμο μηχάνημα, μικρής αξίας, για την καλύτερη υποστήριξη ασθενών Covid-19, και όχι μόνο, (Συσκευές Υψηλής Ροής Οξυγόνου) περιμένουν με γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες να δοθεί μέσω δωρεάς από τον Δήμο μιας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να αυξήσει τον προϋπολογισμό εν μέσω πανδημίας τον μείωσε όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική πρόοδος στην εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού του νησιού, ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι υπεύθυνες ιατροί μέχρι στιγμής είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 2000 εμβολιασμοί εκ των οποίων σε ένα αριθμό 650 περίπου συμπατριωτών μας αφορούσε και την δεύτερη δόση. Εάν υπολογίσουμε ότι για να εμβολιασθεί το 70% των 33.000 κατοίκων του νησιού απαιτούνται περίπου 46200 εμβολιασμοί και για τις 2 δόσεις απαιτούνται ακόμα 13 μήνες λαμβάνοντας υπόψη ότι και τα 2 εμβολιαστικά κέντρα εμβολιάζουν 140 άτομα ημερησίως 6 ημέρες την εβδομάδα!!! Όπως καταλαβαίνουν όλοι, αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη για την προσέλκυση επισκεπτών και θα υπάρξει πολύ μεγάλος πληθυσμός του νησιού που θα είναι ευάλωτος να νοσήσει την καλοκαιρινή περίοδο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω καλούμε έστω και τώρα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των νησιωτών.

Να καλύψουν άμεσα τις αυξημένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων του τόπου μας, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό και προκηρύσσοντας εδώ και τώρα όλες τις κενές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου και να μην μας επισκέπτονται μόνο ως transit επιβάτες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Δράσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας εδώ και τώρα περιμένουν οι κάτοικοι της Κω.

Όχι πρόχειρα σχέδια και αόριστες εξαγγελίες από κυβερνητικούς βουλευτές που λειτουργούν ως Πολιτικοί Μηχανικοί, Χωροτάκτες ή Αρχιτέκτονες με εξειδίκευση στην κατασκευή Νοσοκομείων. Αλήθεια από πότε η ανακοίνωση της κατασκευής ενός νέου νοσοκομείου γίνεται από έναν εκ των τεσσάρων βουλευτών ενός νομού και όχι από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας; Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα θα επανέλθουμε με ειδική ανακοίνωση προς ενημέρωση των συμπατριωτών μας.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by