ΣΥΡΙΖΑ: “Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών

ΣΥΡΙΖΑ: “Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών

Ως ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Δωδεκανήσου καταδικάζουμε τα πρόσφατα επεισόδια σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στα Σφαγεία της Ρόδου, σε τραγικές και δύσκολες συνθήκες, από ομάδες «αγανακτισμένων».

Η μισαλλοδοξία που επιχειρούν να διασπείρουν στη δημοκρατική δωδεκανησιακή κοινωνία τα ακροδεξιά μορφώματα δε θα περάσει.

Με όπλα την αλληλεγγύη, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, την αλληλοβοήθεια και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα θα κερδίσουμε και αυτή την μάχη, απέναντι σε όσους προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις τοπικές μας κοινωνίες.

Παράλληλα, με αίσθημα ευθύνης τονίζουμε ακόμα μια φορά, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,

• την ανυποχώρητη θέση μας για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αφήσει κατά μέρους τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και να προχωρήσει στη μετακίνηση του προσφυγικού πληθυσμού, όπως ζητάνε επιτακτικά η Ε.Ε., η Ύπατη Αρμοστεία και πλήθος διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

• τη μη μετατροπή των ΚΥΤ σε κλειστές δομές, όπως σχεδιάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, με πρόφαση λόγους δημόσιας υγείας.

• τη δίχως καθυστέρηση ενίσχυση των δημόσιων ιδρυμάτων υγείας στα νησιά μας, για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.

• την υγειονομική κάλυψη προσφύγων και εργαζομένων στα ΚΥΤ.

Όσο παραμένουν χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, παιδιά, βρέφη, έγκυες, άτομα με αναπηρίες, πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις στις ήδη ασφυκτικά γεμάτες δομές, αυτό θα αποτελεί μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα τόσο για τους πρόσφυγες και τους εργαζόμενους εκεί όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο συνωστισμός τόσων χιλιάδων ανθρώπων εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αφού είναι εύκολα αντιληπτό πως δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν εκεί οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και λόγω της υπερσυγκέντρωσης αλλά και λόγω της έλλειψης γιατρών, νοσηλευτών, ειδών καθαριότητας κ.ά.

Είναι χρέος μας να μην επιτρέψουμε την απώλεια καμιάς ζωής ούτε τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί θα βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους ακόλουθούς της.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ευτέρπη Παπαχρήστου: Αναβάθμιση ποιότητας ζωής με ουσιαστικές παρεμβάσεις 

Ευτέρπη Παπαχρήστου: Αναβάθμιση ποιότητας ζωής με ουσιαστικές παρεμβάσεις  🔺Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας με παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά!🔼Στην #ΔύναμηΑλλαγής, επενδύουμε σε υποδομές και υπηρεσίες

Ενημέρωση

Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη: Για μία Κω που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο 

Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη: Για μία Κω που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο  Με το τρίπτυχο “Διεθνής Παρουσία, Εξωστρέφεια, Πρωτοπορεία”, στοχεύω να δημιουργήσουμε μια Κω

©2020 radioproto.gr