Συνελήφθησαν (29) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Επίσης, συνελήφθη μια διακινητής αλλοδαπών

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο 14-15 Αυγούστου 2019 σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά είκοσι εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη μια 21χρονη διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

· Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, είκοσι τρεις αλλοδαποί (-18- άνδρες και -5- γυναίκες οι οποίες συνόδευαν -4- παιδιά) ηλικίας από 26 έως 45 ετών οι οποίοι μετέβησαν διαδοχικά στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, παραποιημένων-πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία, Ιταλία, το Βέλγιο και την Τσεχία.

· Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, έξι αλλοδαποί (-3- άνδρες και -3- γυναίκες) ηλικίας από 16 έως 46 ετών οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και τη Γερμανία.

Επιπλέον, συνελήφθη μια 21χρονη αλλοδαπή η οποία όπως διαπιστώθηκε καθοδηγούσε τρεις γυναίκες προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους και επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by