Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο με τίτλο ΄΄Ένα Ελληνικό μουσικό ταξίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα΄΄

Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο με τίτλο ΄΄Ένα Ελληνικό μουσικό ταξίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα΄΄

Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο με τίτλο ΄΄Ένα Ελληνικό μουσικό ταξίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα ΄΄ με τη Φιλαρμονική ΔΕ Ηρακλειδών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Γκαναβούρα διοργανώνει ο ΔΟΠΑΒΣ Κω την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο ΔΙΙΚ.

Συμμετέχει το συγκρότημα ΛύρΑυλος, δωδεκαμελής ορχήστρα και τα χορευτικά των Λυκείων Ελληνίδων Κω και Καρδάμαινας.

Επιμέλεια ορχήστρας Τσαμπίκος Καματερός.

 

Ένας από τους σημαντικότερους και πιο αγαπητούς ερμηνευτές – καλλιτέχνες της Ελλάδας ο Πέτρος Γαϊτάνος, με καριέρα που μετράει 33 χρόνια στο χώρο της δημόσιας παρουσίας και καλλιτεχνικής καταγραφής, έχει δημιουργήσει μια παραγωγή που αφορά στην ελληνική έκφραση μέσα στους αιώνες, με υλικό λόγου και μουσικής από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Το μουσικό ταξίδι ξεκινάει από την Αρχαία Ελλάδα, διαπερνά τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους, τις μεγάλες περιόδους του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης και καταλήγει στον 20 ο αιώνα και τις μέρες μας.

Στην αρχή της παράστασης το μουσικό σχήμα ΄΄ ΛύρΑυλος ΄΄ παρουσιάζει το πώς οι Αρχαίοι Έλληνες δημιουργούσαν τα μουσικά τους όργανα, αποτελούμενα από μέρη ζώων και φυτών, ενώ μας τραγουδούν κάποιους σπάνιους αρχαίους μουσικούς κώδικες, του Σοφοκλή και του Αισχύλου.

Ο σημαντικός ερμηνευτής σκηνοθετεί και επιμελείται την παραγωγή, ενώ η ιδέα και η δημιουργία της είναι του ιδίου.

Έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία, έχει κυκλοφορήσει 72 δίσκους, από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν γίνει πλατινένιοι, έχει ηχογραφήσει τραγούδια με κάποιους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, είναι ένας εκ των λίγων τραγουδιστών στην Ελλάδα που ανέδειξε με τις παραγωγές του το χαρακτήρα της Ελληνικής παράδοσης συνεργαζόμενος με σημαντικούς λαογράφους και ειδικούς σολίστες μουσικούς της παράδοσης, κάνοντας με τη φωνή του γνωστά πολλά παραδοσιακά τραγούδια που οι Έλληνες αγάπησαν με την ερμηνεία του, επίσης είναι ο σημαντικότερος και

διασημότερος ερμηνευτής της Εκκλησιαστικής – Βυζαντινής μουσικής της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Η παραγωγή αυτή αποτυπώνει και παρουσιάζει ζωντανά επί σκηνής την Ελληνική γλώσσα μέσα στην εξέλιξή της, από την αρχαία γλώσσα των Ομηρικών χρόνων, μέχρι τους πρώτους αιώνες μ.Χ. και τη χρήση της στους επόμενους αιώνες, ακούγονται διάλεκτοι ανά εποχή και περιοχή που καταγράφουν αυτή την εξέλιξη μέσα από την ποίηση, την λαϊκή έκφραση, τους λόγιους και άλλες αντιπροσωπευτικές τάσεις έκφρασης στη διάρκεια των αιώνων, ενώ υπάρχει σημαντική αναφορά στο πως οι Έλληνες ενέταξαν αυτή τη ζωντανή γλώσσα μέσα από την προσαρμογή των μουσικών – μετρικών ρυθμών και μέτρων λόγου.

Ταξίδι στην Ιθάκη

΄΄ ΛύρΑυλος΄΄ Μουσικό σχήμα Αρχαίων Ελληνικών οργάνων

Παναγιώτης Στέφος – Μιχάλης Στέφος – Όλγα Στέφου

Keyboards: Βασίλης Παπαχρήστου

Υπεύθυνος ήχου : Νίκος Εσπιαλίδης

Ιδέα – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια: Πέτρος Γαϊτάνος

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024» Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας KOS MTB#2 – 2024, στην Τσουκαλαριά,

©2020 radioproto.gr