ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ 

Share This Post

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ 

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα συζήτησης ήταν η έγκριση χρηματοδότησης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ, ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΛΛΟΙ-ΕΕΛ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΕΛ ΝΙΣΥΡΟΥ». Με την χρηματοδότηση αυτού του έργου δίνεται η δυνατότητα δημοπράτησης των δύο έργων ύδρευσης και αποχέτευσης Μανδρακίου και Πάλων, μιας και το έργο της ύδρευσης έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».  Ο Δήμαρχος ανέφερε στον υπουργό ότι με την ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης ο Δήμος Νισύρου θα επιτύχει:

Α. Να παρέχει συνεχή αδιάκοπη τροφοδοσία νερού, κυρίως στον οικισμό του Μανδρακίου, με προβλεπόμενες προδιαγραφές ποιότητας, με απαραίτητη πίεση που θα επιτρέπει την τροφοδοσία όλων των κατοικιών ακόμα και εκείνων σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Β. να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα του σπαταλούμενου νερού και της ενέργειας που καταναλώνεται από την κακή λειτουργία και τις διαρροές του δικτύου.

Γ. Θα λύσει το μεγάλο θέμα της λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης και την αποφυγή διαρροών και οσμών.

Δ. να μειώσει το κόστος συντήρησης/ επισκευής των δικτύων.

 

Με την ολοκλήρωση φέτος του έργου της ύδρευσης των οικισμών Νικειών και Εμπορειού και την έναρξη των εργασιών του έργου του βιολογικού καθαρισμού, έργα που χρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης» και, την χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης, ολοκληρώνονται όλες οι παρεμβάσεις που αφορούν στις βασικές υποδομές του νησιού της Νισύρου.

Ο υπουργός κ. Πέτσας διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι το έργο της αποχέτευσης θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής που θα γίνει σε μία εβδομάδα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για τις μέχρι τώρα χρηματοδοτήσεις των έργων υποδομών με ποσό που φθάνει στα 5 εκατομμύρια ευρώ και αποχαιρετώντας τον υπουργό τον προσκάλεσε στη Νίσυρο, ο οποίος υποσχέθηκε να επισκεφθεί το νησί σύντομα.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Κω και σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στη Λέρο

Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Κω και σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στη Λέρο Την 21-03-2023 το βράδυ συνελήφθη στην Κω, από αστυνομικούς του

Ενημέρωση

Stan Αντιπαριώτης – «Λίγο»

  Stan Αντιπαριώτης – «Λίγο» Ο Stan Αντιπαριώτης, ο πιο ξεχωριστός καλλιτέχνης της γενιάς του, παρουσιάζει και με music video το «Λίγο», την πιο ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση.Το «Λίγο», στο

©2020 radioproto.gr is made with by