ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Και κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλας Γιασιράνη, με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ, Ψυχίατρο Δρ Χρίστο Λιάπη στα πλαίσια της περιοδείας του στις δομές του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή μας.

Οι δύο δομές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτούνται μέχρι το 2023. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πορεία υλοποίηση του προγράμματος καθώς και η μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του.

Οι δύο δομές προσφέρουν σπουδαίες υπηρεσίες δωρεάν στην κοινωνία της Ρόδου και της Καλύμνου και δίνουν διέξοδο σε νέους με εξαρτήσεις καθώς και στις οικογένειες τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Χαρούλα Γιασιράνη δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης : «Το επόμενο διάστημα οι επιπτώσεις της πανδημίας σε ψυχοκοινωνικό και οικονομικό επίπεδο μπορεί να οδηγήσουν σε επιδείνωση του φαινόμενου των εξαρτήσεων. Από την πλευρά μας ,η Περιφερειακή Αρχή θα σταθεί αρωγός για την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ στους συμπολίτες μας που είναι ήδη αποδέκτες αυτών καθώς θα διευκολύνει και την πρόσβαση για βοήθεια σε νέους εξυπηρετούμενους τονίζοντας ότι η κοινωνική φροντίδα είναι δικαίωμα όλων.

Στο πρόσωπό του Δρ Χ. Λιάπη συγχαίρουμε το ΚΕΘΕΑ για τις καλές υπηρεσίες που παρέχονται από τον Οργανισμό στα νησιά μας . Το

φαινόμενο των εξαρτήσεων είναι υπαρκτό και χρειάζεται την σύμπραξη όλων για την αντιμετώπιση τους.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Δρ Χ.Λιάπης δήλωσε : «Με ξεχωριστή χαρά βρίσκομαι στη Ρόδο, επισκεπτόμενος τις Δομές του ΚΕΘΕΑ στο τόσο όμορφο, συνάμα δε και ιστορικό αυτό νησί. Σε ένα νησί που στην παρούσα συγκυρία δοκιμάζεται σκληρά από πληθώρα πιέσεων όπως αυτές διαμορφώθηκαν τόσο από τα πλήγματα της COVID-19 στην -κατά μείζονα λόγο- τουριστική οικονομία της Ρόδου, όσο και από τις εξωτερικές εντάσεις, καθώς δεν πρέπει να ξεχνούμε πως εδώ, στη Δωδεκάνησο, χτυπά ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς της ακριτικής μας Ελλάδας. Αυτές οι ψυχοπιεστικές συνθήκες που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές της ροδιακής κοινωνίας αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους και στο πεδίο των εξαρτήσεων, το οποίο είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε στο ΚΕΘΕΑ. Βλέποντας από κοντά τη μεγάλη προσπάθεια, τον ζήλο και την επιστημονική επάρκεια των εργαζομένων μας, γεμίζω αισιοδοξία για την προοπτική μιας ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης των δομών και του δικτύου των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στους πολίτες της νησιωτικής Ελλάδας του Αιγαίου μας. Στην υλοποίηση της προοπτικής αυτής καθοριστικός είναι ο ρόλος, η αρωγή και οι συνέργειες όλων των βαθμίδων της Αυτοδιοίκησης, με τους εκλεγμένους άρχοντες της οποίας είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ ουσιαστικά, μέσα από τις συναντήσεις που είχα μαζί τους.»

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024» Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας KOS MTB#2 – 2024, στην Τσουκαλαριά,

©2020 radioproto.gr