Συναντήσεις της Κατερίνας Γαβαλά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

 

Συναντήσεις της Κατερίνας Γαβαλά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

«Το Σάββατο 18/2 είχα την χαρά να συναντηθώ και να πραγματοποιήσω μια παραγωγική συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ράδιο Ταξί Κω, σημαντικοί άνθρωποι για την Κοινωνία και τον Τουρισμό. 

Με έναν στόλο υπερσύγχρονων οχημάτων, έναν απ’ τους πιο αναβαθμισμένους πανελλαδικά  αποτελούν και «πρώτη πύλη» υποδοχής των επισκεπτών μας κατά τη θερινή περίοδο. 

Σε μια περίοδο που τα πάντα γύρω μας τείνουν προς την ιδιωτικοποίηση, με την Κυβέρνηση πλέον να το φωνάζει χωρίς δισταγμό, είναι καθήκον μας να ορθώσουμε τη φωνή μας προστατεύοντας το επάγγελμα του οδηγού ταξί, προασπίζοντας τα χρόνια αιτήματά τους. 

Δημιουργία χώρου στάθμευσης έξω από το Νοσοκομείο, δεδομένου ότι ειδικά κατά τους θερινούς μήνες η μεταφορά ασθενών  αποτελεί καθημερινότητα.

Το ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά τάσσεται κατά των μορφών ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης του επαγγέλματος του οδηγού ταξί έχοντας ουσιαστικά αποβάλλει εκείνους που ως στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης ίσως είχαν άλλες προθέσεις κατά το παρελθόν.

Συγκοινωνιακή Μελέτη του νησιού της Κω με την οποία θα εξορθολογιστούν οι στρεβλώσεις στην κυκλοφορία οι οποιες δημιουργούνται από την μέχρι σήμερα χωρίς πλάνο προσέγγιση του θέματος με τους ίδιους τους οδηγούς ταξί να μην συμμετέχουν και να μη γνωμοδοτούν ποτέ σε συζητησεις πάνω στην διαμόρφωση των οδικών αρτηριών ώστε να εκθέσουν ανάγκες που προκύπτουν από την εμπειρία τους. 

Διασφάλιση του επαγγέλματός τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που ολοένα και περισσότερο ανθίζει στο νησί μας. Μέσα σε συνθήκες διαρκούς αύξησης της ζήτησης μέσων συγκοινωνίας, τα φαινόμενα «πειρατείας» αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Καθήκον μας η διασφάλιση της νομιμότητας αφενός μεν με αύξηση των ελέγχων αφετέρου δε με τη δημιουργία ηλεκτρονικών – δορυφορικών πλατφορμών διαχείρισης στόλων ανά περίπτωση. 

Καθήκον μας η προστασία όλων εκείνων που υπό αντίξοες συνθήκες προσφέρουν στην κοινωνία μας επιτελώντας συν τοι άλλοις και σπουδαίο κοινωνικό έργο». 

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: Το ΕΣΥ των νησιών μας νοσεί. Και πρέπει να γίνει καλά ! 

Με αφορμή την συνάντηση της με τον Πρόεδρο Εργαζομενων Νοσοκομείου Ρόδου κ. Χάρη Μπαρό, η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου Δρ Κατερίνα Γαβαλά δήλωσε τα εξής: 

«Χρήσιμη και χρονικά πολύτιμη η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Εργαζομενων Νοσοκομείου Ρόδου κ. Χάρη Μπαρό στην οποίαν και συζητήσαμε για τα ζητήματα υποβάθμισης του ΕΣΥ, τους τρόπους με τους οποίους πλήττονται τα Νοσοκομεία της παραμεθορίου, καθώς και την παρατεταμένη κυβερνητική παλινδρόμηση στο ζήτημα της στελέχωσης. 

Με αφορμή την κινητοποίηση και των υγειονομικών, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθούν προτεραιότητες ως προς την σύνθεση προτάσεων που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό, θεωρώντας τους ως «πληττόμενους» και όχι ως «θύτες» όπως οι κινήσεις της Κυβέρνησης τελικώς αποδεικνύουν, καθώς και να επικοινωνηθούν τα χρόνια αιτήματά τους. 

Τα αιτήματα των υγειονομικών  είναι:

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών  ( ιατρικό νοσηλευτικό, παραιατρικό διοικητικό και λοιπό προσωπικό). 

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλου του προσωπικού. 

Επαναφορά του  13ου και του 14ου μισθού

Επιδότηση ενοικίου για όσους δεν διαθέτουν 1η κατοικία στο  νησί. 

Εξασφάλιση δημόσιας δωρεάν μεταφοράς  για όσους εργαζόμενους κατοικούν στην πόλη και τα κοντινά χωριά.

Επιδότηση καυσίμου για  όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές  του νησιού.

Αυξήσεις στους μισθούς  πάνω από τον πληθωρισμό.

Κατάργηση των εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία  και μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων.

Κοινά προβλήματα με την Ρόδο έχει και η Κως και το ΒΣΔ γενικότερα. Ιατροί και Νοσηλευτές δεν επιλέγουν την παραμονή στα νησιά μας λόγω του υψηλού κόστους ζωής και της δυσκολίας ανεύρεσης μόνιμης κατοικίας. Το αγαθό της δημόσιας Υγείας οδηγείται σε αδιέξοδα σε όλα τα Δωδεκάνησα. 

Σκοπός μας πρέπει να είναι οι στοχευμένες προτάσεις για την ανάταξη των τοπικών συστημάτων Υγείας, μέσα από την θέσπιση επιστημονικών και οικονομικών κινήτρων, αλλά και την αναστροφή του κλίματος απογοήτευσης που επικρατεί στους νησιώτες μας. 

Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, στου οποίου την πατρώα γη έχουμε τη χαρά και την τύχη να ζούμε και να λειτουργούμε έλεγε: 

«Η πιο σοβαρή ασθένεια είναι εκείνη στην οποία το πρόσωπο του αρρώστου δεν μοιάζει καθόλου με το κανονικό του»

Έτσι και το σημερινό ΕΣΥ δεν μοιάζει σε τίποτα με το ΕΣΥ που ίδρυσε και θέσπισε το ΠΑΣΟΚ αλλάζοντας μια για πάντα την έννοια της υγειονομικής περίθαλψης. Το ΕΣΥ πλέον νοσεί. Και πρέπει να γίνει καλά».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα προβολών 13/6 – 19/6/2024

Πρόγραμμα προβολών 13/6 – 19/6/2024 Από την Πέμπτη 13/6 έως και την Δευτέρα 19/6 θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες σε Θερινό & Χειμερινό Ορφέα: BAD

Ενημέρωση

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ISO 14001 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ISO 14001 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση του πιστοποιητικού ISO 14001 για το

©2020 radioproto.gr