Συνέντευξη του Βουλευτή Ν. Σαντορινού στην Κω: “Άσχετος όποιος λέει ότι το νέο νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το 2025”

Share This Post

Συνέντευξη του Βουλευτή Ν. Σαντορινού στην Κω: “Άσχετος όποιος λέει ότι το νέο νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το 2025”

Για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Κω και τις πολιτικές λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στη συνέντευξη του στην Κω, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. 

Στο πάνελ βρισκόταν ο τέως βουλευτής κ. Ηλίας Καματερός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Γεωργαντής και Μανώλης Καβαδάκης. Η υγεία, το μεταφορικό ισοδύναμο, η ακτοπλοία, η ακρίβεια αλλά και οι εκλογές ήταν τα θέματα στην ατζέντα του κ. Σαντορινού. 

Την εισαγωγή έκανε ο κ. Καβαδάκης ο οποίος μίλησε και για την εκδήλωση των νέων μελών που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό καφέ της πόλης το Σάββατο. « Υπάρχει αδιέξοδο στην κοινωνία από τα αποτελέσματα της κυβέρνησης. Το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει λύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργαντής μίλησε για την τριήμερη περιοδεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε φορείς, δημόσιες υπηρεσίες, κοινότητες, νοσοκομείο όπου έγιναν γόνιμες συζητήσεις και μία καταγραφή των προβλημάτων του κάθε τομέα. 

Ο κ. Σαντορινιός έκανε λόγο για ουσιαστικές συναντήσεις όπου δόθηκε η δυνατότητα να δει από κοντά τα προβλήματα. « Η κυβέρνηση είναι της δικαιολογίας και όχι της ευθύνης. Για όλα φταίει η διεθνή συγκυρία. Η ακρίβεια, τα προβλήματα στα νοικοκυριά η κυβέρνηση μας λέει ότι φταίει η παγκόσμια κατάσταση». 

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στον πληθωρισμό  

Ο βουλευτής και τέως υφυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον ενεργειακό πληθωρισμό και στον πραγματικό πληθωρισμό., παραθέτοντας οικονομικά στατιστικά και στοιχεία. 

« Το ότι βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Προτείναμε την μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Δεν εισακουστήκαμε. Η ακρίβεια στο ρεύμα είναι απόρροια του γεγονότος ότι δεν ελέγχονται τα κέρδη 5 μεγάλων εταιρειών από την κυβέρνηση». 

Ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να μειώσουν τις τιμές και τα κόστη σε ενέργεια, καύσιμα, μεταφορές αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να μην τις εφαρμόσει διότι εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα. 

Ως τέως υφυπουργός ναυτιλίας έκανε ειδική αναφορά και στην άνοδο των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει την αύξηση που φτάνει το 40%».

Στις καλένδες το Μεταφορικό Ισοδύναμο  

Σε ότι αφορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο που είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα αποδοτικότερα μέτρα στήριξης των νησιωτών, ο τ. υφυπουργός ανέφερε ότι : «Κατήργησαν το μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα. Σήμερα η τιμή στην αντλία θα ήταν κατά 20 λεπτά φθηνότερα. Σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Έχουν ξεπεράσει τους 8 μήνες. Αυτό γίνεται διότι δεν υπάρχουν λεφτά στον προϋπολογισμό».  

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτησή του «ΒτΚ» για το θέμα της καθυστέρησης της πληρωμής των δικαιούχων είπε ότι επί ημερών του στο Υπουργείο είχαν δεσμευτεί 150 εκατομμύρια ευρώ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τώρα έχουν δεσμευτεί μόλις 23 εκατομμύρια. « Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρωθούν οι δικαιούχοι. Έχουν βάλει στην ίδια κατηγορία τους νησιώτες με όλους τους άλλους». 

Άσχετος όποιος λέει ότι το νέο νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το 2025 

Ο κ. Σαντορινιός σχολίασε και την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κω και τα όσα ανακοινώθηκαν. Για το νέο νοσοκομείο τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 όπως δήλωσαν κάποιοι. « Όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις περί το 2025 ότι η Κως θα έχει νέο νοσοκομείο είναι άσχετος. Θέλει 8-10 χρόνια. Μέχρι τότε τι θα συμβεί; Δεν υπάρχει παθολόγος, υπάρχει μία παιδίατρος, ένας ακτινολόγος και άλλες σοβαρές ελλείψεις. Θα δοθούν επιτέλους λύσεις ή θα είναι λύσεις προσβολής με μετακινήσεις ιατρών για δύο μήνες; Τα νησιά κατοικούνται όλο το χρόνο και όχι δύο μήνες. Νιώθουμε ανασφάλεια. Δεν κάνουν καμία διαδικασία πρόσληψης νέου προσωπικού». 

Ο κ. Σαντορινιός σχολίασε και τις υποσχέσεις Πέτσα για τα 27 εκατομμύρια προκειμένου να ενισχυθούν τα δίκτυα της ΔΕΥΑΚ, λέγοντας ότι αυτά τα χρήματα δεν έχουν εξασφαλιστεί.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον δήμαρχο Κω  

Σε ότι αφορά ερώτηση για την παρουσία του δημάρχου Κω στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέλη, απάντησε ότι είναι γνωστή η υποστήριξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Δήμαρχο κ. Νικηταρά, όπως της αντιδημάρχου κα. Γεωργία Κασσιώτη. « Έχουμε μία εξαιρετική σχέση πολιτικής αβρότητας». 

Άστοχες οι δηλώσεις περί νοσηλείας στην Τουρκία  

Σε ερώτηση μας περί ασφάλειας των νησιωτών και οι εθνικοί λόγοι που συντρέχουν και στο θέμα της υγείας όταν πρόσφατα έγιναν δηλώσεις από τον Έπαρχο Κω Νισύρου περί ελλείψεων στην υγεία στην Κω και νοσηλείας στην Τουρκία ο κ. Σαντορινιός ήταν ξεκάθαρος.  

« Δεν υιοθετώ δηλώσεις. Θέλω η πατρίδα μας να υπερασπίζεται την χώρα μας για να μην ακούμε δηλώσεις που είναι άστοχες. Η πολιτική ασκείται με μέτρα. Μέγιστη ασφάλεια των νησιωτών είναι η υγεία». 

Η. Καματερός : Ο Περιφερειάρχης καμάρωνε στη Λέρο δίπλα στους αξονικούς του ΣΥΡΙΖΑ 

Τέλος τον λόγο πήρε ο συμπατριώτης μας τέως βουλευτής κ. Ηλίας Καματερός. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η τωρινή κυβέρνηση ξηλώνει ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ή οικειοποιείται κάποιες δράσεις όπως έγινε με τον στρατιωτικό γιατρό στην Ψέριμο. « Παρουσιάζει τα δικά μας έργα σαν δικά της. Το νοσοκομείο επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Γίνονταν προσλήψεις παρά το γεγονός ότι το καταστατικό είχε μνημονιακό χαρακτήρα».  

Μάλιστα σχολίασε και την πρόσφατη επίσκεψη στην Λέρο του Περιφερειάρχη και την παράδοση των νέων αξονικών τομογράφων. « Πήγε ο Περιφερειάρχης στην Λέρο και καμάρωνε δίπλα στους αξονικούς που ήταν δικές μας ενέργειες. Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο και αντί για πράσινη ανάπτυξη έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση. Ζητάμε μία 2η ευκαιρία για να συνεχίσουμε το έργο μας». 

 

 

Σάντυ Λαδικού  

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Κω

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Κω Την 27-01-2023 συνελήφθησαν στη Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω: α) 36χρονος αλλοδαπός γιατί στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας

Ενημέρωση

Μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για τα αθλητικά σωματεία των νησιών

Μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για τα αθλητικά σωματεία των νησιών Την Τρίτη το μεσημέρι, σε ειδική θεματική συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικής Περιφερειών θα

©2020 radioproto.gr is made with by