Προγραμματισμένη συνάντηση είχε την Πέμπτη 1η Αυγούστου στο Υπουργείο Πολιτισμού με την Υπουργό κυρία Μενδώνη, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Η συνάντηση έγινε με πρόσκληση της Υπουργού μετά την επιστολή του Δημάρχου για την κατάσταση των μνημείων της Κω μετά τον σεισμό του 2017.

Στην συνάντηση, που συμμετείχε και ο Γραμματέας του Υπουργείου κ. Διδασκάλου, ο Δήμαρχος Κω κατέθεσε πλήρες υπόμνημα για την κατάσταση που επικρατεί στα μνημεία δύο χρόνια μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 2017, επισημαίνοντας ότι δύο χρόνια μετά δεν έχει τίποτα ουσιαστικό.

Η κυρία Υπουργός εξέφρασε την έκπληξη της αφού ακόμα και απλές παρεμβάσεις δεν έχουν γίνει για να μην υπάρχει αυτή η αλγεινή εικόνα στους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία μας.

Διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Κω ότι άμεσα θα ενημερωθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ο στόχος είναι να αρχίσουν το συντομότερο οι παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Για τον σκοπό αυτό θα επισκεφθεί με εντολή της το νησί μας και ο Γραμματέας του Υπουργείου κ. Διδασκάλου προκειμένου να έχει προσωπική εικόνα και να προχωρήσουν οι εργασίες.

Στη δήλωση του ο Δήμαρχος Κω αναφέρει:

“Η Υπουργός κυρία Μενδώνη, την οποία και ευχαριστώ, άμεσα ανταποκρίθηκε στην επιστολή μας, κατενόησε την αγωνία μας και έδειξε για άλλη μια φορά την αγάπη και το ενδιαφέρον της για την Κω. Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα, παρά το φόρτο εργασίας της, θα δούμε απτά δείγματα της παρέμβασης της, εφ’ όσον βέβαια και ο Δήμος μας δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2019 radioproto.gr is made with by