Συνάντηση με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου

Share This Post

Συνάντηση με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου

Πρόσφατα συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου κ. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνο, στα γραφεία της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λέρου , παρουσία και του συντονιστή της κ. Αδαμάντιου Θεολόγου Βάρνα.

 

Μας έγινε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της αριθμητικής τους δύναμης (5.000 πανελλαδικά, εκ των οποίων 800 υπηρετούν στο Αιγαίο και από αυτούς οι 220 εργάζονται στα Δωδεκάνησα), των καθηκόντων τους και του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις εργασιακές τους σχέσεις.

 

Ο πρόεδρος της ένωσης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της μονιμοποίησης, που προβληματίζει όλους του συνοριακούς φύλακες ορισμένου χρόνου και εξήγησε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μονιμοποίηση τους, ώστε να λήξει η «ομηρία» στην οποία βρίσκονται όλοι οι συνάδελφοί του.

 

Άλλο ένα μείζον θέμα το οποίο συζητήθηκε είναι η θέση γραφείου, που δεν καλύπτεται από τη σύμβαση εργασίας. Με έκπληξη πραγματικά άκουσα ότι σε περίπτωση τραυματισμού ενός συνοριοφύλακα και εφόσον μετά την αποθεραπεία του κριθεί μη μάχιμος, αντί να τοποθετηθεί σε θέση γραφείου όπως όλο το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό, απολύεται . Πραγματικά εξοργιστικά απαράδεκτο.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν άλλα αιτήματά τους, όπως :

-η μη μοριοδότηση όσων υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους,

-η κάλυψη των οργανικών θέσεων στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) στην Κω,

-η διαμονή των υπηρετούντων στο Καστελλόριζο &

-η περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό, μέσω προσλήψεων ή αποσπάσεων σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως στην Ρόδο, όπως και η συνεχής εκπαίδευση των Συνοριακών Φυλάκων.

Ολοκληρώνοντας δόθηκε η υπόσχεση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας μας θα συνεχιστεί προς όφελος τόσο του συγκεκριμένου εργασιακού κλάδου, όσο και των ίδιων των νησιών μας!

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθλητικά Νέα

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ  ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ           Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ,

©2020 radioproto.gr is made with by