Συνάντηση εργασίας Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζομάνη για τα ζητήματα υγείας στα Δωδεκάνησα.

Share This Post

Συνάντηση εργασίας Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζομάνη για τα ζητήματα υγείας στα Δωδεκάνησα.

Με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη συναντήθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, στο πλαίσιο των επαφών της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. συζήτησε με τον Υφυπουργό Υγείας το σύνολο των ζητημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκάνησα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων στο νομό, για τα οποία έχουν προκηρυχθεί θέσεις ιατρών. Αναλύθηκε η κατάσταση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, όπως στη Σύμη, για την οποία λύθηκε το ζήτημα με τη δυνατότητα συνταγογράφησης των φαρμάκων από τον οπλίτη ιατρό και την επικείμενη τοποθέτηση αγροτικού γιατρού, και την Κάσο για την οποία προκηρύχθηκαν δυο θέσεις γιατρών.

Περαιτέρω, συζητήθηκε και η κατάσταση στην Κάλυμνο και το Γεννάδι, καθώς και το θέμα του ΕΚΑΒ στην Πάτμο, το ζήτημα των εφημεριών σε ιατρεία που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά και το ζήτημα καταβολής υπερβαλλουσών εφημεριών που έχουν γίνει από τους γιατρούς στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Για τα θέματα αυτά μελετώνται οι κατάλληλες λύσεις και θα ακολουθήσει αντίστοιχη ενημέρωση.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη ανέφερε τα εξής: «Τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στα Δωδεκάνησα είναι διαχρονικά. Είχα την ευκαιρία με τον Υφυπουργό Υγείας, τον κ. Κοντοζαμάνη να τα συζητήσουμε και, στο πλαίσιο της νησιωτικότητας, να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε τα ζητήματα αυτά να επιλυθούν. Ήδη, σε ορισμένα από αυτά έχουν δρομολογηθεί λύσεις. Για εμάς, η υγεία παραμένει σε άμεση προτεραιότητα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που προέρχονται από το παρελθόν».

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by