Συμφωνία Ελλάδος – Ελβετίας για τη στήριξη της χώρας μας σε δράσεις που αφορούν στα ασυνόδευτα ανήλικα

Share This Post

Συμφωνία Ελλάδος – Ελβετίας για τη στήριξη της χώρας μας σε δράσεις που αφορούν στα ασυνόδευτα ανήλικα

Σήμερα στην Αθήνα στο περιθώριο της 2ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για τη Διαχείριση των Συνόρων (2nd European Conference on Border Management) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, και η Υφυπουργός για την Μετανάστευση της Συνομοσπονδίας της Ελβετίας, κυρία Christine Schraner Burgener υπέγραψαν το πρώτο μέτρο στήριξης της χώρας μας στον Τομέα της Μετανάστευσης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ελβετίας.

Η συμφωνία αυτή έρχεται ως επακόλουθο της διμερούς Συμφωνίας-Πλαίσιο για την στήριξη της Ελλάδος, η οποία είχε υπογραφεί από τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και την τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας και νυν Υπουργό Οικονομικών της Συνομοσπονδίας της Ελβετίας, Karin Keller-Sutter στο Λουξεμβούργο στις 14 Οκτωβρίου 2022.

Το πρώτο αυτό μέτρο αφορά στην χρηματοδότηση των δομών επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και στην συνέχιση της λειτουργίας 240 θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Βάσει της συμφωνίας πλαίσιο του Οκτωβρίου όπου η συνολική συνεισφορά της Συνομοσπονδίας της Ελβετίας θα φτάσει τα 40 εκ. ευρώ, θα προωθηθούν και άλλες δράσεις το επόμενο διάστημα που αφορούν στην αναβάθμιση δομών φιλοξενίας και των υπηρεσιών ασύλου αλλά και στην ενίσχυση αφενός των εθελούσιων επιστροφών στις χώρες προέλευσης καθώς και ενταξιακών δράσεων των αναγνωρισμένων προσφύγων.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε

©2020 radioproto.gr is made with by