Συλλυπητήριες δηλώσεις για την απώλεια του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Μαραγκού

Δεκάδες είναι οι συλλυπητήριες δηλώσεις βουλευτών, αυτοδιοικητικών, παρατάξεων, συλλόγων και ανθρώπων για τον θάνατο του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Μαραγκού.

ΝΔ Κω:

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο θάνατο του Αντιπροέδρου της ΔΗΜΤΟ Κω, Σωτήρη (Ευστάθιου) Μαραγκού.

Ο Σωτήρης ξεχώριζε για την εργατικότητα, την αγωνιστικότητα, τη συνέπεια, το ήθος, την προθυμία, την καλοσύνη, τη συμπόνοια και την ευσπλαχνία του.

Υπήρξε πραγματικός μαχητής της Νέας Δημοκρατίας επί σειρά δεκαετιών. Υπηρέτησε το κόμμα μας με συνέπεια και ζέση από πολλές θέσεις με ύστερη τη θέση του Αντιπροέδρου της ΔΗΜΤΟ Κω.

Βέβαια, ο Σωτήρης ήταν πρωτεργάτης των αγώνων της Νέας Δημοκρατίας ήδη από τη δεκαετία του 1970 και επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος των τοπικών οργανώσεων της Κεφάλου και του πρώην δήμου Ηρακλειδών.

Ήταν γνωστός για την απεριόριστη αγάπη του για τον τόπο του, την Κέφαλο και για το νησί της Κω.

Αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε πιστά από όλες τις βαθμίδες επί 45 σχεδόν χρόνια. Διετέλεσε κατά σειρά κοινοτικός Σύμβουλός Κεφάλου, Αντιπρόεδρος Κοινότητας Κεφάλου, Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Ηρακλειδών, Πρόεδρος Κοινότητας Κεφάλου, Αντιδήμαρχος ενιαίου Δήμου Κω.

Η αναγνώριση και η αγάπη του κόσμου και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του ήταν τέτοια που στις εκλογές του Μαΐου 2019 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος, υπηρέτησε ως Πρόεδρος του ΔΣ του Περιφερειακού Φυτωρίου και τον Ιανουάριο 2021 ορίσθηκε Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου.

Σε όποιο καθήκον ανέλαβε στην πολυετή πορεία του ανταπεξήλθε με επιτυχία και με γνώμονα πάντοτε το καλό του τόπου.

Παράλληλα, ο Σωτήρης υπήρξε μία πολυσχιδής προσωπικότητα που διακρίθηκε τόσο ως επιχειρηματίας και Πρόεδρος της ΚΤΕΛ Κω ΑΕ όσο και ως ηγετικό στέλεχος σωματείων και ιδιαίτερα του αγαπημένου του Νικαγόρα Κεφάλου.

Ευτύχησε με τη σύζυγό του, Ευαγγελία, να κάνουν μία όμορφη και δεμένη οικογένεια και να αποκτήσουν 2 πολύ αξιόλογα παιδιά.

Η ΔΗΜΤΟ Κω της Νέας Δημοκρατίας δεν έχασε σήμερα απλώς τον άξιο και ικανό Αντιπρόεδρο της.

Σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι από την οικογένειά μας, ένα στέλεχος που η πορεία του και οι συμβουλές του αποτελούσαν και θα αποτελούν πάντα πυξίδα για εμάς, ένα φίλο που με προθυμία συνέδραμε όποτε του ζητούνταν.

Πάντα θα θυμόμαστε τον «Πρόεδρο» μας με αγάπη και με χαμόγελο, όπως εκείνο το ξεχωριστό χαμόγελο που τον διέκρινε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του κεφαλιανής γης που θα τον αγκαλιάσει.

Η ΔΗΜΤΕ Κω Νέας Δημοκρατίας σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκλιπόντος και να κατατεθεί συμβολικό ποσό στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στη μνήμη του.

Αγαπημένε μας Σωτήρη καλό ταξίδι!

ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω

Νέας Δημοκρατίας

Νικαγόρας: Καλό ταξίδι προεδράρα μας

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον χαμό του Σωτήρη Μαραγκού εξέφρασε με ανακοίνωση της η ομάδα του Νικαγόρα που αποχαιρέτησε με αυτόν τον τρόπο έναν άνθρωπο που πρόσφερε τα πάντα στον σύλλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Αγαπημένε μας πρόεδρε είναι αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια μας που πρέπει να σου πούμε το τελευταίο αντίο. Ήσουν για όλους μας συμπαραστάτης στα δύσκολα και πάντα στην πρώτη γραμμή χωρίς να κάνεις βήμα πίσω. Έβαζες τα στήθη σου μπροστά απέναντι σε όλους, στα γήπεδα , στις εκλογές, στην καθημερινότητα μας. Γεμάτος πάθος για την ζωή, δυνατός και φυσικά γεννημένος νικητής. Όλα αυτά τα χρόνια ήσουν κοντά στην ομάδα μας, στο Νικαγόρα που αγαπούσες. Οι γίγαντες του Νικαγόρα σε παραμένουν στην πόρτα του Παραδείσου. Έφυγες όπως σου αρμόζει… ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ . Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι έζησες σαν πρωταθλητής στην ζωή σου!! . Καλό ταξίδι προεδράρα μας.. 

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

για το θάνατο του Σωτήρη Μαραγκού

Για έναν άνθρωπο που έβαλε τη δική του σφραγίδα στα κοινά του τόπου μας τις τελευταίες δεκαετίες, ένα καλό φίλο και εξαίρετο οικογενειάρχη, είναι δύσκολο να αποδεχθείς την απώλεια του.

Ο Σωτήρης, υπήρξε για όλους τους Κώους, ο άνθρωπος της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Δοτικός και συνάμα αυθεντικός, ανέπτυξε ισχυρότατους δεσμούς με το λατρεμένο του χωριό την Κέφαλο, νοιαζόταν για την πρόοδο του χωριού και των συμπατριωτών του, στενοχωριόταν όταν τα πράγματα δεν “έτρεχαν” όπως εκείνος ήθελε.

Δημιουργικός, με ανήσυχο πνεύμα, ανέπτυσσε με ιδιαίτερο χιούμορ κάθε τι που τον εξέφραζε.

Θα μας λείψει πολύ.

Στην αγαπημένη του σύζυγο, το στήριγμα του όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και στα παιδιά του που τόσο λάτρευε, τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Γιώργος Κυρίτσης – Δύναμη Αλλαγής: ’ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΡΑΓΚΟ

ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ. ”

Ο κ.Γιώργος Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“ Ο Σωτήρης Μαραγκός δοκιμάστηκε σκληρά από μια ασθένεια που τον χτύπησε άδικα και αναπάντεχα.

Άνθρωπος με μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες.

Με το Σωτήρη ήμασταν αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί.

Στις δημοτικές εκλογές είχε κάνει τις δικές του διαφορετικές αλλά σεβαστές επιλογές που στήριζε στο δημοτικό συμβούλιο και στο δημόσιο λόγο του, χωρίς όμως να πάψει να καταθέτει την άποψη του αν διαφωνούσε με τις επιλογές της παράταξης του.

Δεν ξεχνώ τη δημόσια στήριξη του στο μεταναστευτικό, τις δημόσιες πα-ρεμβάσεις του με θάρρος και παρρησία.

Αυτές οι στιγμές, διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και εκτιμήσεις υποχωρούν μπροστά τον ανθρώπινο παράγοντα, στην απώλεια ενός ανθρώπου.

Οι σκέψεις όλων μας είναι στην οικογένεια του, στη γυναίκα του, στα παι-διά του, στα αδέλφια του.

Με δεδομένη την πολύχρονη προσφορά του στην αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Κω οφείλει να τον τιμήσει με σημείο αναφοράς τον τόπο του, την Κέφαλο.

‘Έχει σημασία ότι την πρόταση αυτή την καταθέτω και θα την στηρίξω εγώ γιατί όπως είπα, μπορεί να ήμασταν αντίπαλοι αλλά δεν ήμασταν εχθροί.’’

Ιωάννα Ρούφα – Όραμα και Δράση:

Ο Σωτήρης Μαραγκός κατάφερνε πάντα να είναι παρών.
Είτε στο προσκήνιο είτε στο διακριτικό παρασκήνιο.
Έχτισε με τους συνεργάτες του το ΚΤΕΛ ΚΩ που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά των χωριών να μαθητεύσουν στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Κω.
Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με συνέπεια και κόστος.
Για όλα όσα κατάφερε υπήρχαν λόγοι και ικανότητα!
Τους λόγους αυτούς αλλά και την ιδιαίτερη ικανότητα του θα επικαλούμαστε για πολλά χρόνια δίκην μνημόσυνου.
Καλό ταξίδι Σωτήρη.
Καλό κουράγιο στην οικογένεια του.
 Μάνος Κόνσολας: 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή το θάνατο του Σωτήρη Μαραγκού:

«Ο Σωτήρης Μαραγκός υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς, αγάπησε τον τόπο του, τη Κω, τα Δωδεκάνησα, όσο λίγοι.

Τιμήθηκε πολλαπλά από τους συμπατριώτες του, οι οποίοι τον στήριξαν και τον εμπιστεύτηκαν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Εξαίρετος οικογενειάρχης, άνθρωπος της εργασίας και του μόχθου, αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό.

Στην οικογένειά του, στην αγαπημένη του σύζυγο και τα παιδιά του θέλω να απευθύνω τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια».

Ιωάννης Παππάς : Καλό ταξίδι φίλε και συναγωνιστή Σωτήρη

«Φτωχότερη» είναι από σήμερα η Κωακή κοινωνία, μετά τον άδικο και αιφνίδιο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου Σωτήρη – Ευστάθιου Μαραγκού, που νικήθηκε μετά από έναν άνισο αγώνα από την επάρατη νόσο.

Ένας σπουδαίος, ευγενικός και καλός πατριώτης που αγαπούσε τον τόπο του και τον υπηρέτησε με αυταπάρνηση. Το έχει αποδείξει με την εντιμότητα , την συνέπεια, την εργατικότητα αλλά και την πολυετή αυτοδιοικητική του πορεία στα δημοτικά πράγματα του νησιού και ως Μέτοχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Κω.

Έφυγε από κοντά μας πρόωρα, αλλά ό,τι άφησε πίσω του θα παραμείνει ανεξίτηλο στον χρόνο και θα θυμίζει διαχρονικά το έργο του.

Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη , καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου προς την οικογένεια και τους οικείους του.

Αγαπητέ φίλε καλό ταξίδι.

Ιωάννης Παππάς

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Νέας Δημοκρατίας

Δήλωση Αντ. Γιαννικουρή για τον θάνατο του Σωτήρη Μαραγκού.

Ο Σωτήρης Μαραγκός υπήρξε ένας αγωνιστής, ένας άνθρωπος ξεχωριστός που τον διέκρινε η καλοσύνη, το ήθος και η συνέπεια.

Ξεχώρισε για την αυθεντικότητά του και την μεγάλη του αγάπη για τον τόπο μας την Κω, που υπηρέτησε για χρόνια από θέσεις ευθύνης με επιτυχία και αποφασιστικότητα.

Υπήρξε πρωταγωνιστής σε όλους τους κομματικούς αγώνες ήδη από τη δεκαετία του 1970, πάντα πρωτεργάτης και καθοδηγητής των νέων. Ήταν πάντα εκεί για τα προβλήματα, πρόθυμος να βοηθήσει και να δώσει λύσεις.

Σήμερα η Κως, έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ο Σωτήρης Μαραγκος φεύγει και αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό. Ο Σωτήρης Μαραγκος δεν ήταν απλά ένας συμπατριώτης μας, ο Σωτήρης για εμάς ήταν οικογένεια.

Αγαπημένε μας Σωτήρη, καλό ταξίδι.

Να είναι ελαφρύ το χώμα της Κωακής γης που θα σε σκεπάσει.

 

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by