Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Αριστοτέλη Παυλίδη

Share This Post

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Αριστοτέλη Παυλίδη

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Δωδεκανήσου, Αριστοτέλη Παυλίδη εξέφρασε

ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

 

 «Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα τον θάνατο του Αριστοτέλη Παυλίδη, του πολιτικού που ταυτίστηκε με τα Δωδεκάνησα και τη νεότερη ιστορία τους όσο κανείς άλλος.

Υπηρέτησε την κοινοβουλευτική Δημοκρατία επί δεκαετίες, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του κατά τις αλλεπάλληλες θητείες του στη Βουλή των Ελλήνων.

Έδωσε τις μάχες του για τη Νέα Δημοκρατία, τον «φυσικό του χώρο», όπως ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει, σε κυβερνήσεις της οποίας διετέλεσε Υπουργός. Και εκεί «δεμένος» με το Αιγαίο και τη νησιωτικότητα.

Πάνω από όλα όμως, ο Τέλης Παυλίδης εργάστηκε με πάθος για την προώθηση των συμφερόντων των Δωδεκανησίων. Δεν υπάρχει ίσως Δωδεκανήσιος που να μην γνωρίζει ή να μην τον είχε συναντήσει. Η επαφή του με τους πολίτες αυτού του τόπου υπήρξε πηγαία και αστείρευτη. Σαν μια αέναη ανάγκη, σαν το οξυγόνο του, με την εικόνα του πολιτικού άνδρα περιτριγυρισμένου από τους συμπατριώτες του να κυριαρχεί στη συλλογική μας μνήμη.

Κι όμως, όση εξωστρέφεια είχε στη ζωή του τόσο μακριά από τον κόσμο, σε μια μοναχική διαδρομή, πέρασε την προσωπική του περιπέτεια υγείας.

Ξεκίνησε από την Κω, όπου γεννήθηκε και αφήνει στο νησί του το τελευταίο ίχνος της πλούσιας δημόσιας και πολιτικής του πορείας, ως Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς για τον Τέλη Παυλίδη.

Ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Λέρου κ Μιχάλη Κόλια

 

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης υπήρξε ένας ευπατρίδης της πολιτικής, την οποία υπηρέτησε με ευπρέπεια, σύνεση κι αξιοπρέπεια αλλά ταυτόχρονα με δυναμισμό κι αποφασιστικότητα.

 

Υπέρμαχος των αρχών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική αλλά και καθ όλη την πορεία του έκανε τα πάντα για την ανάδειξη των προβλημάτων της νησιωτικότητας.

 

Η θητεία του ως βουλευτής Δωδεκανήσου αλλά και ως Υπουργός χαρακτηρίστηκε από μια διορατική και πολυεπίπεδη πολιτική η οποία χάραξε δρόμους ανάπτυξης σε όλα τα νησιά μας τα οποία υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και σεβασμό .

 

Η Λέρος μας έχει να θυμάται πολλά από την πολιτική που άσκησε ο Αριστοτέλης Παυλίδης, το αποτέλεσμα της οποίας χαίρονται οι κάτοικοι και η νεολαία μας.

 

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Τέλη μου, καλό σου ταξίδι, αιωνία σου η μνήμη.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

για την απώλεια του Αριστοτέλη Παυλίδη

 

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης πέρασε στην αιωνιότητα.

Με την απώλεια του κλείνει ένας μεγάλος κύκλος της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας, της Κω και της Δωδεκανήσου.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του, τα τελευταία χρόνια, μέσα από το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, σε μια δύσκολη φάση της ζωής του.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, αφιερώθηκε στο στόχο ανάδειξης της Ιπποκρατικής Κω και προβολής των Ιπποκρατικών Ιδεών, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ξεχώριζε για την μεθοδικότητα και την αναλυτική σκέψη του.

Αντλώντας από την πείρα του, με ενθουσίαζε η αγάπη του για τη ζωή, το ανήσυχο πνεύμα του, η συνεχής αγωνία για τον τόπο μας, να έχει ακόμα καλύτερο μέλλον.

Τον θαύμαζα πάντα για την αμεσότητα και τις γνώσεις του.

Να μαγεύει και να καθηλώνει τους συνομιλητές του.

Να χειρίζεται με μαεστρία το χάρισμα της προσωπικής επικοινωνίας με όλους.

Γιατί ο Τέλης ήταν ένας από εμάς.

Ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση καθενός, ήταν πάντα κοντά στα προβλήματα των συμπατριωτών μας.

Προσέφερε πολλά στον τόπο μας.

Με βαθιά θλίψη τον αποχαιρετούμε.

Στην οικογένεια, στους οικείους και στους πολλούς φίλους του, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

 

 

Γιώργος Κυρίτσης : ‘’ Ο Τέλης Παυλίδης ήταν και θα παραμείνει κομμάτι της ιστορίας της Κω.’’

Ο κ.Γιώργος Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Αριστοτέλη Παυλίδη:

‘’ Με τον Αριστοτέλη Παυλίδη υπήρξαμε αντίπαλοι, είχαμε διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις.

Αυτό όμως δεν μας εμπόδιζε να συζητάμε, να συνεργαζόμαστε , να αναπτύσσουμε ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας, όπου αυτό ήταν εφικτό αλλά και επιβεβλημένο.

Κυρίως όμως γνωρίζαμε και οι δύο ότι μπορεί οι πολιτικές διαφορές να σε καθιστούν πολιτικό αντίπαλο αλλά σε καμία περίπτωση εχθρό.

Ο Τέλης ήταν και θα παραμείνει ένα κομμάτι της ιστορίας της Κω.

Ευτύχησε να υπηρετήσει τους συμπατριώτες του για δεκαετίες, να καταξιωθεί στη λαϊκή συνείδηση, το μεγαλύτερο παράσημο για ένα πολιτικό.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ από την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε, και αυτό δεν του άξιζε.

Ακόμα όμως και σε αυτή τη συγκυρία, ήταν πάντα ενεργός. Ενδιαφερόταν για όλα όσα αφορούσαν την Κω και τα Δωδεκάνησα.

Θέλω να ευχηθώ στους δικούς του ανθρώπους , στην οικογένεια του δύναμη και κουράγιο.

 

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του πρώην Υπουργού κ.Αριστοτέλη Παυλίδη:

 

” Ο Τέλης, για τους φίλους του αλλά και για όλους μας, συνομιλεί πλέον με την ιστορία.

Όπως συνομιλούσε για 45 χρόνια, σχεδόν μισόν αιώνα, με τους πολίτες της Δωδεκανήσου που τον τίμησαν σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

Είχε πολύπλευρη προσφορά, πολλά από τα έργα που έγιναν στα νησιά μας έχουν τη δική του σφραγίδα.

Είχε όμως και μια άμεση και αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες.

Τους ένιωθε και τον ένιωθαν οικογένεια.

Ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη νησιωτικής πολιτικής, υπερασπιζόταν με πάθος τις θέσεις του, τις ιδέες του αλλά κρατούσε πάντα την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδα ευπρέπειας.

Σήμερα υπάρχουν πολλοί στα Δωδεκάνησα που αισθάνονται το βάρος αυτής της απώλειας, που νιώθουν ότι έχασαν ένα δικό τους άνθρωπο.

Στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.”

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΩ

Συλλυπητήριο μήνυμα

Με συγκίνηση και βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο πολιτικό άνδρα, τον Αριστοτέλη Παυλίδη, τον δικό μας Τέλη.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τον λαό της Δωδεκανήσου.

Διετέλεσε Υφυπουργός οικονομικών, Κοσμήτορας της Βουλής και Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής.

Αγαπούσε την Κω και τα Δωδεκάνησα και το απέδειξε, όχι με λόγια, αλλά με έργα.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω.

Ο εκλιπών υπήρξε χαρισματική πολιτική φυσιογνωμία, που άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή. Η απώλεια του Αριστοτέλη Παυλίδη σηματοδοτεί το τέλος μιας γενιάς πολιτικών, διαμορφωτών της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Όλοι εμείς στην Κω και στα Δωδεκάνησα χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν φίλο. Η σκέψη μας συντροφεύει τον Τέλη μας στο τελευταίο του ταξίδι

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά μια σημαντική προσωπικότητα.

Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Καλό ταξίδι Αλησμόνητε Τέλη!

 

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρία Ψύρη

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΥΛΙΔΗ

Ήταν από μόνος του μια Πολιτική Σχολή

 

Ο θάνατος του Αριστοτέλη Παυλίδη, του Τέλη όπως τον αποκαλούσαμε όλοι στα νησιά μας, κλείνει έναν μεγάλο πολιτικό κύκλο, που δύσκολα θα συναντήσουμε στο μέλλον.

Ο Τέλης, υπήρξε από μόνος του μια πολιτική σχολή. Ήταν η σχολή της απόλυτης αφοσίωσης στα κοινά και στον τόπο του. Η πολιτική σχολή της συνεχούς και αδιάλειπτης επικοινωνίας με τον κόσμο. Η σχολή που γνώριζε τον καθένα με το μικρό του όνομα, που γνώριζε όλη την οικογένεια, που ήξερε τα καθημερινά της προβλήματα. Η σχολή του αγώνα χωρίς τέλος, μέχρι το τέλος.

Με τον Τέλη, συνυπήρξαμε Βουλευτές Δωδεκανήσου την περίοδο 2007-2009. Ήταν η δύσκολη για τον ίδιο περίοδος που βρέθηκε υπόλογος στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου, κρατήσαμε τότε μια αξιοπρεπή στάση απέναντι του, κάτι που αναγνώρισε ο ίδιος.

Ο Τέλης, φεύγει δικαιωμένος στη συνείδηση των Δωδεκανησίων. Μπορεί να διαφωνούσαμε σε πολλά. Μπορεί ο ίδιος να εκπροσωπούσε μία αντίληψη και νοοτροπία με την οποία εμείς δεν συμφωνούσαμε. Πάντοτε ωστόσο, οι διαφωνίες μας παρακάμπτονταν σε ότι αφορούσε τα νησιά μας.

Η πολιτική σχολή που εκπροσωπούσε ο Τέλης φεύγει μαζί του. Ο διαδικτυακός κόσμος του 21ου αιώνα, λειτουργεί με αλγόριθμους. Όχι με το συναίσθημα. Αυτό που είχε ο Τέλης και έχουν ακόμη πολλοί από εμάς τους παλαιοτέρους.

Με αυτό το συναίσθημα, σε αποχαιρετά ο Δωδεκανήσιος λαός που τόσο αγαπούσες.

Αιωνία σου η μνήμη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους σου.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

 

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος Αριστοτέλη Παυλίδη, Υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή Δωδεκανήσου.

Αποχαιρετούμε έναν καλό φίλο, έναν άνθρωπο που αγάπησε πολύ τον τόπο του θέτοντας τον εαυτό του στη υπηρεσία των συνανθρώπων του με την πολυετή παρουσία του και δράσεις του στα κοινά.

Καλό ταξίδι, φίλε Τέλη, στην αιωνιότητα κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

 

 

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

 

Καμπανής Ιωάννης

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

 

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος Αριστοτέλη Παυλίδη, Υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή Δωδεκανήσου.

Αποχαιρετούμε έναν καλό φίλο, έναν άνθρωπο που αγάπησε πολύ τον τόπο του θέτοντας τον εαυτό του στη υπηρεσία των συνανθρώπων του με την πολυετή παρουσία του και δράσεις του στα κοινά.

Καλό ταξίδι, φίλε Τέλη, στην αιωνιότητα κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

 

 

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

 

Καμπανής Ιωάννης

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Αντώνης Ρέμος – «Να Ξαναμετρήσω» | Video

  Αντώνης Ρέμος – «Να Ξαναμετρήσω» | Video Ο Αντώνης Ρέμος παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο video clip του «Να Ξαναμετρήσω», ένα τραγούδι που ήδη έχει αγαπηθεί σε μία καλλιτεχνική σύμπραξη κορυφής

Ενημέρωση

Δύναμη Αλλαγής: Να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημ. Σ/λιο για να καταλάβουν ότι θα φτάσουμε μέχρι τέλους για το νοσοκομείο

Δύναμη Αλλαγής: Να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημ. Σ/λιο για να καταλάβουν ότι θα φτάσουμε μέχρι τέλους για το νοσοκομείο Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως

©2020 radioproto.gr is made with by