Συλλυπητήρια μήνυματα για την απωλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Share This Post

Συλλυπητήρια μήνυματα για την απωλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού:

«Με το Νεκτάριο Σαντορινιό ήμασταν πολιτικοί αντίπαλοι.

Ούτε για μία όμως στιγμή δεν διαταράχθηκε μια αμοιβαία σχέση αλληλοεκτίμησης και ανθρώπινης επικοινωνίας που είχαμε χτίσει.

Υπερασπιζόταν τις ιδέες του με ευπρέπεια. Ποτέ δεν ξεπέρασε τα όρια. Ήταν ένας άνθρωπος συνεπής, μετριοπαθής, με αγάπη για το τόπο του.

Ο Νεκτάριος έφυγε πρόωρα, άδικα. Πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή .

Αφήνει πίσω του τη σύζυγο του και δύο μικρά παιδιά σε μια ηλικία που είχαν ανάγκη ακόμα το πατέρα τους.

Εύχομαι να τους δώσει ο Θεός δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δοκιμασία.

Η σκέψη μας είναι κοντά τους.

Συλλυπητήρια δήλωση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά για το θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, για τον απροσδόκητο θάνατο του συναδέλφου και συντοπίτη βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού, δήλωσε συγκλονισμένος:

«Αν και με το Νεκτάριο μας χώριζαν πολλά, μας ένωνε η αγάπη μας για τα Δωδεκάνησα. Μπροστά στον θάνατο δεν χωράνε χρώματα και κόμματα.

Ο Νεκτάριος ήταν πολιτικός με ήθος και εντιμότητα κι έδωσε μάχες στην πολιτική και στη ζωή. Η προσφορά του στον τόπο μας θα μείνει ανεξίτηλη.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ματίνα και τα δύο του τέκνα.

Νεκτάριε καλό σου ταξίδι».

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος Νεκτάριου Σαντορινιού, Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου.

Αποχαιρετούμε έναν καλό φίλο που επί σειρά ετών συνυπηρετήσαμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Έναν άνθρωπο έντιμο, που εργάστηκε με όραμα για το κοινό καλό έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη των νησιών της Δωδεκανήσου.

Η θλίψη όλων μας είναι ανείπωτη.

Καλό ταξίδι, φίλε Νεκτάριε, στην αιωνιότητα.

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

Καμπανής Ιωάννης

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ :  ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΝΕΚΤΑΡΙΕ

Εκφράζω τη βαθιά και ειλικρινή μου θλίψη για τον τόσο άδικο και πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού.

            Φίλε και Συναγωνιστή Νεκτάριε, θα μας λείψεις. Θα μας λείψει η εντιμότητά σου, η ευθύτητα του χαρακτήρα σου, η ιδεολογική σου καθαρότητα. Θα λείψεις από τα νησιά μας για τα οποία αγωνίστηκες μέχρι τέλους, όρθιος.

Αυτά που μας ένωναν, ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χώριζαν. Κρίμα που δεν καταφέραμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας να υλοποιήσουμε όσα μοιραστήκαμε μαζί στις σύντομες, αλλά τόσο παραγωγικές συζητήσεις μας το τελευταίο διάστημα.

Εκφράζω στην οικογένειά σου τα συλλυπητήρια μου. Ας είναι αιωνία η μνήμη σου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Η Ρόδος σήμερα πενθεί για την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υπηρέτησε τα νησιά μας με συνέπεια και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα προβλήματα της Δωδεκανήσου. Η συνέπεια, η προσφορά και η δράση του αποτελούν παράδειγμα για όσους θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο τους με γνώμονα το κοινό καλό.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, έδωσε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα τον δύσκολο αγώνα του με τον καρκίνο παράλληλα με τους αγώνες που έδινε μέσα στο Κοινοβούλιο για τα νησιά μας, με το κεφάλι ψηλά όπως έκανε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του που περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Θα διατηρούμε στην μνήμη μας τον Νεκτάριο, ως συνάδελφο που τίμησε τα κοινά με το ήθος του και την ακεραιότητά του.

Να είναι αιωνία του η μνήμη.

Βάιος Καλοπήτας

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Καλέ μου φίλε Νεκτάριε, θα λείψεις σε όλους μας. Η δυναμική σου παρουσία, οι γνώσεις σου και η ευπρέπεια σου μας έκαναν όλους πολύ καλύτερους.

Με ακλόνητη πίστη στις ιδέες σου, έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου για τα Δωδεκάνησα μας, για όλους τους κατοίκους των νησιών μας.

Παρά τις πολιτικές διαφωνίες μας, ήσουν ένας αγαπητός συνάδελφος, κυρίως, όμως, ήσουν ένας πολύ καλός φίλος, του οποίου τη γνώμη πάντα σεβόμουν.

Έδωσες μια πολύ δύσκολή μάχη και μας έφυγες πολύ νωρίς. Όμως, μπόρεσες με την ανθρωπιά σου και τη δράση σου να δώσεις τεράστια αξία στο χρόνο που είχες στη διάθεσή σου.

Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο σου, Ματίνα, και τα δυο σου λατρεμένα παιδιά.

Καλό σου ταξίδι, Νεκτάριε!

 

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: ‘’ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ’’

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 κ.Γιώργος Κυρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή το θάνατο του Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού:

΄΄Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν ένας ευγενής, προσηνής άνθρωπος.

Ήξερε να συμπεριφέρεται, να δρα και να συζητά με όρους πολιτικού πο-λιτισμού.

Συνεπής απέναντι στις αρχές και στις ιδέες του, άνθρωπος με ευαισθη-σίες.

Είχε πολλά ακόμα να προσφέρει, φεύγει νέος και αφού πρώτα έδωσε μια γενναία αλλά άνιση μάχη.

Ο θάνατος του Νεκτάριου Σαντορινιού μας υποχρεώνει να δούμε με δια-φορετική οπτική την πολιτική αντιπαράθεση που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσλαμβάνει ακραία χαρακτηριστικά.

Άλλωστε ο ίδιος ποτέ δεν ενέδωσε στις ακρότητες, κρατούσε πάντα ένα υψηλό επίπεδο.

Στην γυναίκα και στα παιδιά του αλλά και στην πολιτική του οικογένεια απευθύνω τα συλλυπητήρια μου. ‘’

 

Το μήνυμα του Δήμου Καλυμνίων

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Αναπ. Υπουργού Ναυτιλίας.

Ως Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ από το 2000 Εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου.

Ο Νεκτ. Σαντορινιός εξελέγη Βουλευτής Δωδεκανήσου το 2015, και το 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση από την οποία προσέφερε τα μέγιστα στην ίδρυση της ΑΕΝ Πλοιάρχων στο νησί της Καλύμνου.

Η τόσο πρόωρη απώλειά του στερεί τη Δωδεκάνησο, από έναν ακούραστο εργάτη της πολιτικής και ένα πολύτιμο σύμμαχο για το νησί της Καλύμνου και την αναπτυξιακή του πορεία.

Ο Δήμαρχος της Καλύμνου Δημ. Διακομιχάλης εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον θάνατο του Βουλευτή Δωδεκανήσου και π. Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού

« Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου και συναδέλφου στην Βουλή Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο Νεκτάριος με δυναμισμό, αξιοπρέπεια και ήθος υπηρέτησε τα συμφέροντα της παράταξης του και της Δωδεκανήσου. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε και την μεγάλη δυσκολία που του έφερε η ζωή μέχρι τέλους. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη.»

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Με βαθιά θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ενός αγαπητού φίλου και άξιου συμπατριώτη που έδωσε αγώνες για τα νησιά μας.

Ο Νεκτάριος άφησε το στίγμα του σε δύσκολες εποχές για τον τόπο μας.

Στην αυτοδιοίκηση και στο Κοινοβούλιο.

Πάντοτε με ήθος και τεκμηριωμένες θέσεις.

Στήριξε τομές για την ανάπτυξη των νησιών μας, συνέβαλλε καθοριστικά στην υλοποίηση πολιτικών που έμειναν παρακαταθήκη, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο.

Με αξιοπρέπεια και γενναιότητα αντιμετώπισε την ασθένεια του.

Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό στη μνήμη του.

Στην οικογένεια, στους οικείους, στους φίλους και συντρόφους του, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ελευθερίας Φτακλάκη για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την απώλεια του Βουλευτή Δωδεκανήσου-π. αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού εκφράζει με συλλυπητήριο μήνυμά της η Ελευθερία Φτακλάκη, υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ:

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τη μεγάλη απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού. Έφυγε από κοντά μας ένας Δωδεκανήσιος πολιτικός με ήθος, ευπρέπεια σε όλο τον πολιτικό του βίο, ευπατρίδης, που υπηρέτησε τον τόπο, τα νησιά μας και τον τομέα της νησιωτικής πολιτικής με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

Άφησε το στίγμα του για την καλυτέρευση των νησιών μας, ήταν άξιος οικογενειάρχης και προσωπικά κρατώ ως πολύτιμη παρακαταθήκη τις συζητήσεις μας με έναν άξιο άνθρωπο που είχε πολλά να προσφέρει.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Αιωνία σου η μνήμη φίλε Νεκτάριε…»

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη για την απώλεια

του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού σε ηλικία μόλις 50 ετών. Έδινε τη μάχη της ζωής του με τόση αξιοπρέπεια που η είδηση του θανάτου του ομολογώ μας αιφνιδίασε. Ευπρεπής στην πολιτική και προσωπική του ζωή, ευπρεπής και στο τέλος.

Στον σύντομο σχετικά χρόνο της πολιτικής του διαδρομής διένυσε πολύ σημαντική απόσταση κερδίζοντας κατ’ επανάληψη την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του σε κρίσιμες περιόδους και την εμπιστοσύνη του πρώην Πρωθυπουργού που τον επέλεξε για μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας.

Υπήρξε άξιος πολιτικός αντίπαλος, με τον οποίο μας χώριζε η πολιτική ταυτότητα του καθενός και μας ένωνε η αγάπη για τα νησιά.

 

Με θλίψη και σεβασμό απέναντι στην πρόωρη και άδικη απώλεια του Νεκτάριου, απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγο του Ματίνα, τα παιδιά του και όλη την οικογένειά του

 

Γιώργος Χατζημάρκος

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Ο καλός μας φίλος Νεκτάριος Σαντορινιός, που έφυγε από κοντά μας τόσο άδικα και απρόσμενα υπήρξε άριστος συνομιλητής και συνεργάτης. Άξιος εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου, ήταν πάντα κοντά μας, ως πολιτευτής, ως βουλευτής, ως υπουργός αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Ως  Ένωση Ξενοδόχων Κω, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνα  Σβύνου                                                                                 Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩ εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον πρόωρο θάνατο του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, οποίος υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τον δημόσιο βίο και τα Δωδεκάνησα

Απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στη σύζυγο, τα παιδιά και στους οικείους του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο ΚΩ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρία Ψύρη

Ιωάννα Ρούφα

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Δωδεκανήσου Σαντορινιού Νεκτάριου.

Εκτιμούμε και θα θυμόμαστε τους αγώνες και το ήθος του.

Η συμβολή του συνδέεται άμεσα με το Μεταφορικό Ισοδύναμο ως παρακαταθήκη νησιωτικής πολιτικής.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η είδηση του θανάτου, του φίλου μου Νεκτάριου Σαντορινιού,μετά από τη δύσκολη και σκληρή μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο αποτελεί τραγικό γεγονός και μας συγκλονίζει όλους. Ο Νεκτάριος υπήρξε ένα πολιτικός με πλούσιο έργο στην Δωδεκάνησο, στη νησιωτικότητα, στη χώρα μας. Ήταν ένας άνθρωπος μαχητικός στη ζωή και στην πολιτική του πορεία, αποτελεσματικός με ήθος αρχές και αξίες . Τον αποχαιρετούμε με οδύνη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά που μας προσέφερε. Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι φίλε μου Νεκτάριε, Αιωνία σου η Μνήμη.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το φευγιό του Νεκτάριου Σαντορινιού, ενός αξιοσέβαστου και αφοσιωμένου δημόσιου λειτουργού.Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν ένας παθιασμένος υπηρέτης των νησιών μας που αφιέρωσε τη ζωή του στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων που εκπροσωπούσε. Ήταν γνωστός για τον ισχυρό ηθικό του χαρακτήρα, τις ακλόνητες αρχές του και την αφοσίωση του σε κάθε πόστο όπου εργάστηκε. Μέσα από τις άοκνες προσπάθειές του, επηρέασε θετικά αμέτρητες ζωές και άφησε μια διαρκή κληρονομιά στα νησιά μας. Υπηρέτησε την πατρίδα, μεταξύ άλλων ως Υπουργός, Βουλευτής αλλά και Περιφερειακός Σύμβουλος.Εκ μέρους της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους του Νεκτάριου. Είθε η μνήμη του να αποτελεί πηγή παρηγοριάς και έμπνευσης για όσους συνεχίζουν το έργο του προς ένα καλύτερο μέλλον.

 

Κατερίνα Γαβαλά: Συλλυπητήριο Μήνυμα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Το κενό στην πολιτική ζωή του τόπου δυσαναπλήρωτο! Ο Νεκταριος Σαντορινιός, με ενεργό πολιτικό ρόλο, ήταν ένας έντιμος και διεκδικητικός αγωνιστής για τα Δωδεκάνησα, από αυτούς που έχουμε ανάγκη σε κάθε πολιτικό χώρο! Η θλίψη απεριόριστη… Θα μείνει στις καρδιές μας και στην σκέψη μας! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του…
Κατερίνα Γαβαλά

Ηλίας Καματερός – Συλληπτήριο μήνυμα 

Σύντροφε Νεκτάριε,

Ακούω και διαβάζω ό,τι λένε και γράφουν ΟΛΟΙ για σένα.

Θα προτιμούσα να ήσουν εδώ.

Θρήνος και μόνο θρήνος τα συναισθήματά μας τούτη την ώρα.

Έφυγες νωρίς. Δεν προφτάσαμε να προχωρήσουμε όσα σχεδιάζαμε.

Τον θρήνο κάνουμε υπόσχεση.

Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

τ. βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Δωδεκανήσου

 

ΣΕΠΕ ΚΩ  για Νεκτάριο Σαντορινιό 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην υπουργού και βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού.

Πάντα θα θυμόμαστε ότι κάθε φορά που ως σωματείο βρεθήκαμε μαζί του, είχαμε απέναντί μας έναν ευγενή και ειλικρινή συνομιλητή που με ευήκοα ώτα προσπαθούσε να δώσει λύσεις στα θέματα του κλάδου μας.

Ελαφρύ να είναι το χώμα…

Το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ

Συλλυπητήριο Μήνυμα από το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Κω 

Το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Κω ,εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του, για τον πρόωρο θάνατο, του πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΙΡΙΖΑ Σαντορινιό Νεκτάριο και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Εκ του Δ/Σ

Η Πρόεδρος

Τσακανιά Παπαδούλη Ελένη

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Είναι από τις στιγμές που τα λόγια μοιάζουν πολύ φτωχά για να περιγράψουν τον πόνο και την οδύνη.

Συναισθήματα που είναι αδύνατον να εκφραστούν με λέξεις, όταν μάλιστα πρόκειται για έναν άνθρωπο σαν τον Νεκτάριο Σαντορινιό.

Γιατί ο Νεκτάριος ήταν αξιαγάπητος σε όλους.

Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς ανθρώπους με το ήθος και τη μαχητικότητα του Νεκτάριου, του αγωνιστή της Αριστεράς, του συντρόφου της καρδιάς μας, του φίλου και πάνω από όλα του ανθρώπου.

Όλη η Δωδεκάνησος στέκεται με σεβασμό απέναντι στο άκουσμα του ονόματός του, καθώς με το έργο του ωφέλησε κάθε νησί ξεχωριστά και κατόρθωσε να θέσει ουσιαστικά στον δημόσιο διάλογο την έννοια της νησιωτικότητας.

Ο πολιτικός που έκανε τους νησιώτες να πάψουν να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Που η νομοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ενός πάγιου και διαχρονικού αιτήματος των κατοίκων των νησιών μας, φέρει την υπογραφή του.

Για την Αριστερά, χαμένη είναι η μάχη που δεν δόθηκε ποτέ και ο σύντροφος Νεκτάριος αποδείκνυε καθημερινά πως ήταν νικητής, καθώς δεν έπαψε να αγωνίζεται.

«Όποιο και αν είναι το προσωπικό μας άχθος, έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία και τις επόμενες γενιές να σταθούμε στη σωστή πλευρά του ποταμού και να παλέψουμε για την Αλλαγή. Γιατί χωρίς Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον».

Σε αποχαιρετούμε με περηφάνια.

Η πορεία και το έργο σου αποτελούν για εμάς πηγή έμπνευσης.

Ήταν τιμή για όλους μας που υπήρξαμε σύντροφοι στον Αγώνα για τη Δημοκρατία και την Αλλαγή.

Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μας Νεκτάριε!

Αθάνατος, γιατί θα βρίσκεσαι πάντα στις καρδιές και τις μνήμες μας.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Χριστοφή Κορωναίου, Δημάρχου Νισύρου, για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του αγαπητού φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός εξαιρετικού πολιτικού και ανθρώπου που αγάπησε με πάθος τον τόπο του, τα Δωδεκάνησα, και ως εκπρόσωπος τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αγωνίστηκε για την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων τους.

Ο Νεκτάριος ήταν ένας πολιτικός της προσφοράς, που από όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε κατάφερε μέσα από τη δημιουργική πορεία του, το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του να χαίρει της εκτίμησης και αποδοχής φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Υπήρξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική που καθιέρωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, μια ενέργεια που βοηθά τα μέγιστα όλους τους Νησιώτες.

Φίλε και σύντροφε Νεκτάριε, έφυγες πολύ νωρίς, η ανάμνηση της υπέροχης ψυχής σου θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μου.

Τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό σου Ματίνα και τα δυο σου παιδιά. Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια σου.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μου Νεκτάριε.

 

Χριστοφής Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

Δήλωση του προέδρου ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας, στην οικογένεια του Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός ανθρώπου που τίμησε τον τόπο του, υπηρετώντας τα κοινά, ως στέλεχος του Δήμου της Ρόδου, ως Περιφερειακός Σύμβουλος, ως βουλευτής και ως Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η αγάπη του για τα νησιά και τους νησιώτες, η πίστη του στο δίκαιο και τους αγώνες, η μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα του λόγου και των έργων του, ήταν αυτό που αφήνει παρακαταθήκη σε όλους εμάς.

Ο Νεκτάριος, ανήκε και στη δική μας οικογένεια. Στην οικογένεια των μηχανικών και ήταν ενεργό μέλος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

 

ΔΗΜ.Τ.Ο ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΝΔ Συλλυπητήριο μήνυμα

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του πρόωρου χαμού του συμπατριώτη μας Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Αναπ. Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπηρέτησε την πολιτική ζωή του τόπου και της χώρας μας , με μαχητικότητα, ήθος, αξιοπρέπεια και χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Αφουγκράστηκε τα προβλήματα των νησιωτών και ενστερνίστηκε τα οράματά τους . Απτή απόδειξη του έργου του , το μέτρο του μεταφορικού ισοδυνάμου και η ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο της ΝΔ τον αποχαιρετά με θλίψη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Αιωνία η μνήμη του.

ΔΗΜ.Τ.Ο ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΝΔ

Συλλυπητήριο Μήνυμα – Παναγιώτης Κουνάκης

Η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού γέμισε τους οικείους του και όλη τηνκοινωνία των Δωδεκανήσων με βαθύτατη θλίψη. Έδωσε σκληρή μάχη με τονκαρκίνο τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε ,  έφυγεπρόωρα και άδικα.Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας πολιτικός που υπηρέτησε με συνέπειακαι αγάπη τον τόπο του , έδωσε τις μάχες του με εντιμότητα και πάλεψεγια τα πιστεύω του μέχρι τελευταίας στιγμής.  Πρόκειται για μία μεγάληαπώλεια από την πολιτική σκηνή του τόπου μας.Εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του.Καλό Παράδεισο και αιωνία η μνήμη του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους, για την μεγάλη απώλεια του εκλεκτού τέκνου της Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, τέως Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δωδεκανήσου αλλά και ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως Περιφερειακός Σύμβουλος του Νοτίου Αιγαίου και επιτελικό στέλεχος του Δήμου Ρόδου.

 

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε πολύ νέος πάνω στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής του για τον ίδιο, την οικογένεια του αλλά και για τον τόπο μας, που τον υπηρέτησε με πάθος, με ήθος, με αγάπη και αυταπάρνηση ακόμη και κατά την πλέον δύσκολη περίοδο της ασθένειας του.

Πάντα παρών στις συνεδριάσεις και τα συνέδρια της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ως ένας άνθρωπος που αγάπησε την αυτοδιοίκηση απ΄ όπου κι αν την υπηρέτησε , έτοιμος να προσφέρει με ανιδιοτέλεια τον θετικό του λόγο, τις προτάσεις του και την προσωπική και θεσμική του δράση απ΄ όποια δημόσια θέση κι αν υπηρετούσε. Η μαχητικότητα του και το πάθος του για τον τόπο του την Δωδεκάνησο και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Σύμη, θα μείνουν ανεξίτηλα στο μυαλό και την σκέψη μας.

Η ανθρωπιά ,η εντιμότητα, η ταπεινότητα και η ευγένεια του τον χαρακτήριζαν σαν άνθρωπο και για αυτό έχαιρε εκτίμησης απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους του πολιτικού μας στίβου.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο, να σταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κο Αντώνη Β. Καμπουράκη Δήμαρχο Ρόδου, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθλητικά Νέα

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ  ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ           Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ,

©2020 radioproto.gr is made with by