ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Share This Post

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Μεγάλη οδύνη μας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του επί σειρά ετών συναδέλφου μας αρχιτέκτονα μηχανικού, Γιώργου Σιδερή του Θέμελη, σε ηλικία 74 ετών.

Ο Γιώργος σπούδασε αρχιτεκτονική στην Βενετία της Ιταλίας. Στην Ελλάδα και στο νησί μας εγκαταστάθηκε το 1995, οπότε και προσλήφθηκε στον Δήμο Κω.

Δραστηριοποιήθηκε στην εκπόνηση μελετών και επιβλέψεων στους τομείς αποκατάστασης μνημείων, κτιριακών έργων και αστικών αναπλάσεων.

Σε συνεργασία με ιταλικά πανεπιστήμια και ελληνικούς φορείς οργάνωσε διεθνή συνέδρια με θέμα την προστασία και την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αφήνει πίσω του πλούσιο επιστημονικό έργο. Ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την αναστήλωση σημαντικών και ιστορικών κτιρίων του νησιού μας.

Ήταν πνεύμα ανήσυχο με καλλιτεχνικές ευαισθησίες και δράσεις.

Το 2012 δημοσίευσε τη διασκευή και εικαστική απόδοση του έργου «Τρωάδες» του Ευριπίδη, ενώ την ίδια περίοδο φιλοτέχνησε τον πίνακα που τα τελευταία χρόνια κοσμεί την αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Το 2015 συνταξιοδοτήθηκε μετά από είκοσι συνεχή έτη υπηρεσίας από τον Δήμο της Κω και μετά από λίγους μήνες προσλήφθηκε ως ειδικός συνεργάτης Δημάρχου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

Ήταν ένας απλός, καλός και χαμογελαστός άνθρωπος με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, αλλά και τελειομανής.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Κάλυμνο.

Αγαπημένε μας Γιώργο καλό σου ταξίδι!

Θα σε θυμόμαστε πάντα…

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by