Συγχαρητήρια επιστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου 

Το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα, το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη και η Επιχειρησιακή Ομάδα Υποστήριξης του Παγκόσμιου Δικτύου Προειδοποίησης για Έξαρση και Αντίδραση (Global Outbreak Alert and Response Network Operational Support Team) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε αυτήν επισημαίνουν την πολύ καλή συνεργασία κατά τους προηγούμενους μήνες στη Λέσβο, ως αντίδραση στην πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας. Παράλληλα, εξάρουν τις “συνεχείς και αδιάκοπες” προσπάθειες του Υπουργείου να καλύψει τις καθημερινές υγειονομικές ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επιπλέον, τονίζουν ότι εξασφαλίστηκε τη χρηματοδότηση για το Κινητό Εργαστήριο Άμεσης Απάντησης (Rapid Response Mobile Laboratory) μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2021. Από την 1η Μαρτίου, το προαναφερθέν εργαστήριο “περνάει στα χέρια του ΕΟΔΥ με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας του”. Τέλος, ο ΠΟΥ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ελληνική Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

 

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by