Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω

Share This Post

 

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω

Με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στο κέντρο της Πόλης της Κω, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων, που φιλοτέχνησε ο κ. Γ. Κικώτης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Ποντίων Κω «Ξενιτέας» το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινησιακό, πλημμυρισμένο από μνήμες των ομιλητών, που έκαναν λόγο για έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτημένους συγγενείς μας, επιτελώντας το επιτακτικό χρέος της Μνήμης, γιατί η Μνήμη είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη Γνώση, για τον Πολιτισμό, για την Κοινωνία, για το Μέλλον.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ναθαναήλ, πλαισιωμένος από Σεβαστούς Πατέρες.

Αμέσως μετά τους επίσημους χαιρετισμούς, ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Κω Χαράλαμπος Ναβροζιδης, έδωσε βραβεία σε όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση του μνημείου.

Υπεύθυνος για την Καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός καλλιτέχνης Τάκης Βαμβακίδης ο οποίος συγκλόνισε με την ερμηνεία ενός μονολόγου, ενώ συμμετείχαν επίσης και οι Αλέξης Παρχαρίδης, Παναγιώτης Στεφανίδης και Πανταζής Πονερίδης.

Πηγή: www.vimatisko.gr

 

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γιώργος Κακοσαίος – «Είναι Χριστούγεννα… γι αυτό»

Throw Back Thursday: Τις Πέμπτες θυμόμαστε αγαπημένες μεγάλες επιτυχίες!  Γιώργος Κακοσαίος – «Είναι Χριστούγεννα… γι αυτό» Ο Γιώργος Κακοσαίος βάζει τη δική του, ξεχωριστή, μουσική «πινελιά» στις γιορτές με το

©2020 radioproto.gr is made with by