Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας διοργανώνει την Πέμπτη 28 Μαΐου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω

 

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας διοργανώνει την Πέμπτη 28 Μαΐου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΗ στις 19:00μ.μ. στην ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση, να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων του κλάδου μας, να ακουστούν οι δικές μας απαιτήσεις, οι δικές μας ανάγκες, τα δικά μας αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό αγωνιζόμαστε. Η δράση μας δεν έχει μπει σε αναστολή, τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Όλα αυτά τα χρόνια μπούκωσαν με δις Ευρώ οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Με τη σκληρή δουλειά μας βγάλαμε τεράστιο πλούτο. Με απλήρωτες υπερωρίες, με εξαντλητική δουλειά κάθε μέρα χωρίς ρεπό, χωρίς να τηρείται η κλαδική μας σύμβαση.

Τώρα εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση σε συν- εργασία με τη μεγάλη εργοδοσία στέλνουν σε εμάς το λογαριασμό της κρίσης για να διασφαλίσουν ότι οι μεγάλοι όμιλοι του κλάδου δεν θα χάσουν δεκάρα από τα δισεκατομμύρια που μάζεψαν από τη δουλειά μας.

Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό που κάθε χρόνο έχουν ραντεβού με την ανεργία, φέτος καλούνται να δουλέψουν για 400 ευρώ το μήνα, και με αυτά τα λεφτά να περάσουν ολόκληρο τον χειμώνα!!!! Για τους υπόλοιπους, μας πετάνε στην ανεργία με ψίχουλα.

Ως εδώ!!Να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης. ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αφήσουμε τις οικογένειές μας να πεινάσουν!

Τα εκατοντάδες Ξενοδοχεία και , τα χιλιάδες εστιατόρια και καφέ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

Τίποτα δεν κινείται χωρίς εμάς!

Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη διεκδίκηση όλων όσων τους ανήκουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον αγώνα για μια άλλη οικονομία, για μια άλλη κοινωνία που κουμάντο στη ζωή μας θα κάνουμε εμείς, μια κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν το πλούτο που παράγουν.

 

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Δε θα θυσιαστούμε για άλλη μια φορά για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας!

Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ
 • Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας.
 • Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία ως εποχικοί, ανεξάρτητα από την διάρκεια και την σχέση εργασίας. Η επαναπρόσληψη να γίνει στις προβλεπόμενες από τις συμβάσεις καταληκτικές ημερομηνίες, το αργότερο την 10η Ιουνίου.
 • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
 • Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να καταργηθεί κάθε πλαφόν που αφήνει απροστάτευτους δεκάδες χιλιάδες ανέργους.
 • Ακύρωση των χρεώσεων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες για όσο καιρό ισχύουν περιοριστικά μέτρα.
 • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
 • Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας.
 • Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
 • Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τέστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους.
 • Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.
 • Άδεια με αποδοχές σε όσους εργαζόμενους νοσούν από τον covid-19 ή σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 19:00 Μ.Μ.

             ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ! ΜΑΗΣ 2020

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Περιοδεία Διοίκησης στη Ρόδο και την Κω | Χορηγήσεις €350 εκατ. σε επιχειρήσεις των δύο νησιών την τελευταία τριετία

Περιοδεία Διοίκησης στη Ρόδο και την Κω | Χορηγήσεις €350 εκατ. σε επιχειρήσεις των δύο νησιών την τελευταία τριετία Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί η Διοίκηση της

Ενημέρωση

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κω εορτάζει την επέτειο ίδρυσής του με μεγάλη «πράσινη» δράση για μικρούς και μεγάλους στην Μαρίνα Κω

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κω εορτάζει την επέτειο ίδρυσής του με μεγάλη «πράσινη» δράση για μικρούς και μεγάλους στην Μαρίνα Κω 146 χρόνια από την

©2020 radioproto.gr