Στο στάδιο της προετοιμασίας οι προσκλήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των μικρών ξενοδοχείων

Στο στάδιο της προετοιμασίας οι προσκλήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των μικρών ξενοδοχείων

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για την ανάγκη χρηματοδότησης δράσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των μικρών ξενοδοχείων, κάτω των τριών αστέρων, έφερε αποτέλεσμα.

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Παπαθανάσης, σε έγγραφη απάντησή του και ενημέρωση προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρει ότι Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, περιλαμβάνονται δράσεις που χρηματοδοτούν έργα και παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα (συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών καταλυμάτων).

Οι παρεμβάσεις που θα τύχουν ενίσχυσης αφορούν σε εργασίες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κτιριακών υποδομών, καθώς και την εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής και διανομής ενέργειας (ηλεκτρικής και θερμικής).

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος και σε συστήματα μέσω τουλάχιστον μεσαίας κλίμακας ανακαίνιση που οδηγούν στη μείωση ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου ή σε τουλάχιστον 30% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παπαθανάσης, ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι οι σχετικές προσκλήσεις θα εκδοθούν αφού πρώτα γνωστοποιηθεί ο σχετικός προγραμματισμός του Υπουργείου Ενέργειας προκειμένου

να μην υπάρχουν επικαλύψεις.

Ο κ. Κόνσολας, στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση είχε επισημάνει ότι τα μικρά ξενοδοχεία, κάτω των τριών αστέρων, αποτελούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που χρήζουν άμεσης ενεργειακής αναβάθμισης σε ό, τι αφορά στις εγκαταστάσεις τους.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι ανακοινώσεις των ομάδων που θα δώσουν το παρών στο νησί μας απ’

Ενημέρωση

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι Πηγή: www.vimatisko.gr Φωτιά προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι

©2020 radioproto.gr