Στο Πυλί μέσω Αντιμάχειας προπονούνται τα παιδιά του ΗΡΑΚΛΗ – Απειλές αιρετών προς τους παράγοντες για να μην ασκούν κριτική

Share This Post

Στο Πυλί μέσω Αντιμάχειας προπονούνται τα παιδιά του ΗΡΑΚΛΗ – Απειλές αιρετών προς τους παράγοντες για να μην ασκούν κριτική

Για τα αμέτρητα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες μπάσκετ στα χωριά εξαιτίας της κάκιστης κατάστασης των γηπέδων και την γενικότερη έλλειψη αθλητικών χώρων, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω ο πρόεδρος της ομάδας ΗΡΑΚΛΗΣ 2000.  

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις πιέσεις που έχουν δεχτεί αθλητικοί παράγοντες από αιρετούς για τα αθλητικά προβλήματα κάτι που επιβεβαιώνουν όλο και περισσότεροι και επώνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και με επιστολές όπως ο κ. Μιχάλης Χατζηγιακουμής.  

Όπως έχει γίνει γνωστό, το γήπεδο της Καρδάμαινας αυτή την περίοδο είναι υπό υποτυπώδη ανακαίνιση με τον εργολάβο να έχει διακόψει τις εργασίες και ουδείς να μην γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν ξανά αφού κανείς αρμόδιος από την περιφέρεια ή την κατασκευαστική εταιρεία δεν έχει δώσει εξηγήσεις επί του θέματος ούτε τηλεφωνικά, ούτε γραπτώς ούτε με σήματα μορς. 

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχαν διαμαρτυρηθεί οι διοικήσεις τον ομάδων της Κεφάλου, της Καρδάμαινας και του Πυλιού στον Έπαρχο, την Περιφέρεια και ο δήμος έλαβε γνώση καθώς οι συνθήκες προπόνησης εκτός από ντροπιαστικές, είναι και επικίνδυνες.  

Εργασίες μέσω πρωταθλήματος και ενημέρωση μηδέν  

Οι εργασίες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα όπως είχε γνωστοποιηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον εντεταλμένο για θέματα αθλητισμού κ. Νικολή. Τελικά στα τέλη του 2022 ξεκίνησαν οι εργασίες παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη και είναι χειμώνας άρα ο καιρός μπορεί να σταθεί εμπόδιο. 

Ο γύρος της Κω για μία προπόνηση  

Σε όλα αυτά προσθέστε το γεγονός ότι τα παιδιά προσωρινά προπονούνται στο Πυλί, με τον  επαρχιακό δρόμο Πυλί – Καρδάμαινα να παραμένει κλειστός καθώς η περιφέρεια δεν έχει ολοκληρώσει τις όποιες εργασίες γίνονται. Αυτό σημαίνει ότι κάνουν το γύρο του μισού νησιού για να μπορέσουν να παίξουν μπάσκετ.  

« Η περιφέρεια ρίχνει το μπαλάκι στον καιρό ενώ δεν έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα ( Παρασκευή) να μιλήσουμε με τον κ. Νικολή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Στέργος Διακοστεφανής.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καιρός μέχρι στιγμής είναι σχετικά ήπιος για χειμώνα με πολύ λίγες ημέρες κακοκαιρίας ενώ σε προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε και εμείς τόσο με τον ΄Επαρχο κ. Καμπανή όσο και με τον αρμόδιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Νικολή, δεν κατέστη δυνατό. 

 Οι απειλείς αιρετών προς αθλητικούς παράγοντες  

Σε ερώτηση για το εάν στελέχη των ομάδων δέχονται πιέσεις και απειλές από αιρετούς όπως έχουν αναφέρει δημοσίως συμπολίτες μεταξύ αυτών και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας κ. Χατζηγιακουμής, ο κ. Διακοστεφανής το επιβεβαίωσε.  

« Ισχύει ότι αιρετοί πιέζουν να μην διεκδικούν ομάδες λύσεις και να μην  διεκδικούν. Όσα είπε ο Μιχάλης ισχύουν. Πολλοί γονείς επειδή δεν ακολουθούν ενεργά τους συλλόγους δεν γνωρίζουν και δεν ενημερώνονται για το τι γίνεται. Στις πρόσφατες εκλογές ο Μιχάλης ήταν παρών και άκουσε στην συνέλευση όσα έχουν γίνει. Πέρυσι είχαμε και επιστολή και ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει. Όσα έχει πει ο Μιχάλης ισχύουν δεν είναι ψευδή αλλά δεν θα αναλωθώ τώρα ποιος απειλεί, ποιος παίρνει τηλέφωνο , τι λένε σε μένα ή σε άλλα μέλη των συλλόγων. Είναι φαινόμενο πανελλήνιο αυτό. Οι εκλεγμένοι να απειλούν και να μην δέχονται την κριτική. Ουσιαστικά η κριτική είναι για να βελτιώνονται και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Τώρα από πότε η κριτική έχει γίνει πολιτική παρέμβαση και από πότε κάποιοι ενοχλούνται κάποιοι άνθρωποι και πρέπει να απειλούν για να νιώθουν ότι φεύγει η πίεση από πάνω τους, μόνο στη χώρα μας γίνεται αυτό». 

Για ένα φωτογραφικό καρέ και μπράβο στις νίκες των αθλητών και πλήρη απουσία στα δύσκολα  

Ο πρόεδρος του ΗΡΑΚΛΗ 2000 πρόσθεσε επίσης ότι στις νίκες όλοι τρέχουν για τα συγχαρητήρια , τις φωτογραφίες « και μετά πίσω από την πλάτη μας, μας κοροϊδεύουν. Μας λένε μπράβο για τις ωραίες μας διαμαρτυρίες αλλά δεν έγινε κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνουμε». 

Χωρίς άδεια το γήπεδο μπάσκετ της Καρδάιμανας  

Μάλιστα ο κ. Διακοστεφανής αποκάλυψε ότι εξαιτίας του γεγονότος της μη λύσης των προβλημάτων στους αθλητικούς χώρους, έγιναν ενέργειες να χρηματοδοτηθεί ένα κλειστό γήπεδο ή να γίνει γενναία ανακαίνιση στο ανοικτό μπάσκετ όμως εξαιτίας του γεγονότος ότι το γήπεδο δεν είναι αδειοδοτημένο όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Πόγιας, δεν προχώρησε η χορηγία. 

Την Τρίτη αναμένεται να γίνει συνάντηση με τους γονείς από τις ομάδες καλαθοσφαίρισης για το πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα. Στη συνέχεια θα γίνει μια άλλη συνάντηση όπου θα προσκληθούν οι αρμόδιοι για να ενημερωθούν για τις αποφάσεις των αθλητικών σωματείων.  

Νίκος Πόγιας : πρόεδρος Καρδάμαινας  

Για το ίδιο θέμα μίλησε στο Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω ο πρόεδρος της κοινότητας Καρδάμαινας. Ο κ. Πόγιας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την άδεια του γηπέδου μπάσκετ αφού δεν υπάρχει, ενώ επιβεβαίωσε τα όσα έχουν ειπωθεί αυτές τις ημέρες περί απειλών από αιρετούς. Επίσης αποκάλυψε ότι κανείς ούτε από τον δήμο, ούτε από την περιφέρεια, ούτε από την εργολαβική εταιρεία δεν ενημέρωσε την κοινότητα ότι θα ξεκινήσουν εργασίες στο γήπεδο, με ότι και αν σημαίνει αυτό.  

 

Χωρίς άδεια το γήπεδο – Κανείς δεν ενημέρωσε την κοινότητα για την έναρξη των εργασιών  

« Δεν έχουμε ενημερωθεί επισήμως από κανέναν. Η εποχή που διάλεξαν να ξεκινήσουν τις εργασίες είναι λάθος. Ενώ κάποιοι μιλούν για συνεργασία , τους θεσμούς τους έχουν στο περιθώριο. Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου ούτε ήρθε να με βρει για το γήπεδο της Καρδάμαινας ούτε από την περιφέρεια, ούτε από τον εργολάβο. Δεν γνωρίζω ούτε τις παρεμβάσεις θα γίνουν , ούτε το χρονοδιάγραμμα». 

Ο κ. Νίκος Πόγιας τόνισε ότι το γήπεδο δεν έχει άδεια και απόρησε για το πως γίνονται παρεμβάσεις ενώ είχε ενημερώσει και τον δήμαρχο για αυτό το θέμα στο παρελθόν.  

Περί απειλών αιρετών προς διαμαρτυρόμενους πολίτες  

Σχετικά με τις απειλές που φαίνεται να δέχονται αθλητικοί παράγοντες αλλά και διαμαρτυρόμενοι πολίτες από αιρετούς ο πρόεδρος είπε ότι : « Γίνεται κατά κόρον ακόμη και σήμερα. Αν για παράδειγμα κάποιος κάνει μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ξεκινούν τα τηλέφωνα από κάποιους, ζητούν να κατέβει η ανάρτηση και γενικά εκβιάζουν. Αν νομίζουν ότι μέσω εκφοβισμού θα κυβερνούν, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Για αυτό είμαστε 3 χρόνια στο όπισθεν. Σε άλλες περιοχές δίνουν μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό». 

Ο κ. Πόγιας συνεχάρη τον ΗΡΑΚΛΗ 2000 διότι κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και μάλιστα πρόσφατα τμήμα της ομάδας έπαιξε με τον ΠΑΟ « χωρίς καν να έχουν γήπεδο».

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ;

  Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ; Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «ΒτΚ» και Ράδιο Πρώτο η κα. Λίτσα Φτακλάκη θα είναι παρούσα

©2020 radioproto.gr is made with by