Στο Καστελλόριζο, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ο Γ.Γ. Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκης, για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ»

 

Στο Καστελλόριζο, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ο Γ.Γ. Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκης, για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ»

Γιορτή του κινηματογράφου και του πολιτισμού, με συμμετοχή καλλιτεχνών απο 18 κράτη, πραγματοποιείται στην άκρη του Αιγαίου, στην άκρη της Ευρώπης, στο ακριτικό Καστελλόριζο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ “Πέρα από τα Σύνορα”, με διάρκεια από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου, υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, κατέστησε ξανά το Καστελλόριζο το σημείο όπου τα ντοκιμαντέρ συναντούν την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ο Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, παρευρέθηκε ως ομιλητής στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, στις 23 Αυγούστου, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μετέφερε και τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Κώστα Βλάση. Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε ιδιαίτερα εκτός από την Αιγίδα και στη θεσμοθέτηση από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, του ειδικού βραβείου «Οδυσσέας» για το καλύτερο ιστορικό ντοκιμαντέρ απόδημου δημιουργού, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του έργου των ομογενών δημιουργών που εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό. O Γενικός Γραμματέας χαρακτηριστικά ανέφερε πως «πάνω σε αυτό το μικρό διαμάντι της Μεσογείου απόψε εορτάζουμε τον ελληνικό πολιτισμό. Έναν πολιτισμό που είναι οικουμενικός: απευθύνεται σε όλη τη γη, συνταιριάζει μεταξύ τους προαιώνια και πάντα επίκαιρα στοιχεία, μιλάει τη γλώσσα όλων των λαών γιατί στοχεύει στις ψυχές μας, όπως το κάνει άλλωστε και η ίδια η ελληνική γλώσσα».

Παρών στην τελετή ήταν ο κ. D. Burger, Deputy Chief of Mission από την Πρεσβεία των ΗΠΑ που είχε επίσης δώσει Αιγίδα. Επίσης Αιγίδα έδωσαν ακόμη η Πρεσβεία του Ισραήλ και της Αυστραλίας. Η διεθνής παρουσία και προβολή στέλνει το μήνυμα παντού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, σε συνεργασία με τις Ecrans des Mondes (Παρίσι) και την Society for the Restoration of Megisti, Castellorizo (Σίδνεϊ).

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr