Στη Κάλυμνο ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Στη Κάλυμνο ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιάννη Πουλή.

Ο αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον έπαρχο Καλύμνου Μανόλη Μουσελή και τον δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη με τους οποίους συζήτησαν θέματα που απασχολούν το νησί και χρήζουν άμεσης λύσης. Ακολούθησαν δύο συσκέψεις με παράγοντες του νησιού στις οποίες συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους κλάδους που εκπροσωπούσαν.

Συγκεκριμένα στις συσκέψεις αυτές έδωσαν το παρόν ο έπαρχος Καλύμνου Μανόλης Μουσελής, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ Άγγελος Καλαθιανάκης, οι πρόεδροι των δύο μελισσοκομικών συλλόγων Ιωάννης Γαβαλάς και Γιώργος Κουρσιώτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Νέων Βαθύ Καλύμνου Γιάννης Καραμαλής, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μιχάλης Πονήρης, ο πρόεδρος των αρτοποιών Μικές Σουλούνιας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκος Πελεκάνος και δύο εκπρόσωποι του Μελισσοκομικού Κέντρου Δωδεκανήσου.

Η όλη συζήτηση περιελάμβανε ενημέρωση για τις αλλαγές στους νόμους που διέπουν την κτηνοτροφία, την αλιεία και την μελισσοκομία, απαντήθηκαν ερωτήματα που απασχολούν τους ενασχολούμενους με αυτά, προτάθηκαν κινήσεις και εργαλεία για την επίλυση των προβλημάτων.

Στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των μελισσοκομικών συλλόγων παραβρέθηκε και ο ανάδοχος του έργου για την πιστοποίηση του μελιού της Καλύμνου ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, Αυγερινός Αυγερινού, ο οποίος ενημέρωσε εκτενώς για την πορεία της πιστοποίησης και για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί μελιού.

Ιδιαίτερη επίσκεψη και συζήτηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης με τον πρόεδρο της παράκτιας αλιείας Καλύμνου Μανόλη Κουλιά, ο οποίος του έθεσε και πάλι τον προβληματισμό του για την αύξηση του λαγοκέφαλου και την ζημιά που φέρει σε αλιείς και αλιεύματα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ευτέρπη Παπαχρήστου: Αναβάθμιση ποιότητας ζωής με ουσιαστικές παρεμβάσεις 

Ευτέρπη Παπαχρήστου: Αναβάθμιση ποιότητας ζωής με ουσιαστικές παρεμβάσεις  🔺Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας με παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά!🔼Στην #ΔύναμηΑλλαγής, επενδύουμε σε υποδομές και υπηρεσίες

Ενημέρωση

Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη: Για μία Κω που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο 

Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη: Για μία Κω που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο  Με το τρίπτυχο “Διεθνής Παρουσία, Εξωστρέφεια, Πρωτοπορεία”, στοχεύω να δημιουργήσουμε μια Κω

©2020 radioproto.gr