Στη Κάλυμνο ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Share This Post

Στη Κάλυμνο ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιάννη Πουλή.

Ο αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον έπαρχο Καλύμνου Μανόλη Μουσελή και τον δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη με τους οποίους συζήτησαν θέματα που απασχολούν το νησί και χρήζουν άμεσης λύσης. Ακολούθησαν δύο συσκέψεις με παράγοντες του νησιού στις οποίες συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους κλάδους που εκπροσωπούσαν.

Συγκεκριμένα στις συσκέψεις αυτές έδωσαν το παρόν ο έπαρχος Καλύμνου Μανόλης Μουσελής, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ Άγγελος Καλαθιανάκης, οι πρόεδροι των δύο μελισσοκομικών συλλόγων Ιωάννης Γαβαλάς και Γιώργος Κουρσιώτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Νέων Βαθύ Καλύμνου Γιάννης Καραμαλής, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μιχάλης Πονήρης, ο πρόεδρος των αρτοποιών Μικές Σουλούνιας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκος Πελεκάνος και δύο εκπρόσωποι του Μελισσοκομικού Κέντρου Δωδεκανήσου.

Η όλη συζήτηση περιελάμβανε ενημέρωση για τις αλλαγές στους νόμους που διέπουν την κτηνοτροφία, την αλιεία και την μελισσοκομία, απαντήθηκαν ερωτήματα που απασχολούν τους ενασχολούμενους με αυτά, προτάθηκαν κινήσεις και εργαλεία για την επίλυση των προβλημάτων.

Στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των μελισσοκομικών συλλόγων παραβρέθηκε και ο ανάδοχος του έργου για την πιστοποίηση του μελιού της Καλύμνου ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, Αυγερινός Αυγερινού, ο οποίος ενημέρωσε εκτενώς για την πορεία της πιστοποίησης και για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί μελιού.

Ιδιαίτερη επίσκεψη και συζήτηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης με τον πρόεδρο της παράκτιας αλιείας Καλύμνου Μανόλη Κουλιά, ο οποίος του έθεσε και πάλι τον προβληματισμό του για την αύξηση του λαγοκέφαλου και την ζημιά που φέρει σε αλιείς και αλιεύματα.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παρουσίαση του προγράμματος της Jet2Holidays στην Κω με αυξημένες πτήσεις και νέο στόλο – Τουλάχιστον 88.000 θέσεις για το 2023

  Παρουσίαση του προγράμματος της Jet2Holidays στην Κω με αυξημένες πτήσεις και νέο στόλο – Τουλάχιστον 88.000 θέσεις για το 2023 Περισσότεροι από 88.000 τουρίστες

Ενημέρωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ  Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος με τον αναπληρωτή

©2020 radioproto.gr is made with by