Στην Κω ο γ.γ. του Υπ. Πολιτισμού . Συνεργασία με τον Δήμο Κω για σειρά θεμάτων

Share This Post

Στην Κω ο γ.γ. του Υπ. Πολιτισμού . Συνεργασία με τον Δήμο Κω για σειρά θεμάτων

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Κω, απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιώργο Διδασκάλου, την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου Μάνια Μιχαηλίδου και κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών που επισκέφτηκαν την Κω.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και στα οποία δρομολογούνται λύσεις, σε κλίμα συνεργασίας, είναι:

1. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με το Υπουργείο για τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων.

2. Κατασκευή σε πρόβολο ξύλινου πεζοδρόμου κατά μήκος της Γρηγορίου Ε΄ στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου γυμνασίου. Ο πεζόδρομος, που θα κατασκευαστεί με δαπάνη του Δήμου, στοχεύει στην αύξηση επισκεψιμότητας στην περιοχή, σε ασφαλείς συνθήκες για τους περιηγητές, δημιουργώντας ένα ισχυρό τοπόσημο.

Παράλληλα συζήτησαν το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού για προώθηση ανασκαφικής έρευνας στο αρχαίο θέατρο στον Αμπάβρη και την υλοποίηση δημιουργίας του χώρου στάθμευσης πίσω από την Casa Romana, σύμφωνα με τη σχετική έγκριση του ΚΑΣ.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by