Στην Κω για δίκη ο Αλέξης Κούγιας – Τι είπε για Λιγνάδη & Πάτρα

Share This Post

Στην Κω για δίκη ο Αλέξης Κούγιας – Τι είπε για Λιγνάδη & Πάτρα

Στην Κω βρίσκεται σήμερα ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ο οποίος χειρίζεται μία υπόθεση που αφορά αστυνομικούς και κάποια αντιδικία. Ο διακεκριμένος νομικός έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω για την υπόθεση. Παράλληλα απάντησε σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις Λιγνάδη και την υπόθεση της Πάτρας. Τέλος, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους συναδέλφους δικηγόρους της Κω.

Να σημειωθεί ότι ήταν πολύ φιλικός, προσιτός και ευγενικός με όλους. Είχε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Έπαρχο Κω Νισύρου κ. Γιάννη Καμπανή. Επίσης συζήτησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Λουκά Θάνο. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να δει ξανά πολλούς φίλους συναδέλφους και να κουβεντιάσουν για νομικά ζητήματα σε πολύ εγκάρδιο κλίμα όπως με τον κ. Βασίλη Δρόσο , κ. Κώστα Ασλάνη, κ. Μανώλη Χατζηάμμαλο, κ. Γιάννη Μπαλαλή και άλλους δικηγόρους της Κω.

 

Αντιδικία αστυνομικών στην Κω 

« Βρίσκομαι στην Κω για μία υπόθεση που με έχει προβληματίσει πάρα πολύ και αφορά δύο επίλεκτους αστυνομικούς. Ένας αστυνομικός που είχε διοικήσει την Ασφάλεια της Κω και ένας υφιστάμενός του και μία παγκοσμίου κλάσεως πρωταθλήτρια, η σύζυγος του αστυνομικού που είναι συγκατηγορούμενη του με νίκες σε παγκόσμια πρωταθλήματα, σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, βραβευμένη για το ήθος της. Πάσχει μάλιστα και από μία πολύ σοβαρή ασθένεια. Είναι μία πολύχρονη αντιδικία στην οποία εγώ δεν συμμετείχα, δυστυχώς με επέλεξαν στο τέλος».

Η θέση του διακεκριμένου δικηγόρου όπως μας ανέφερε από καρδιάς είναι ότι ο ίδιος θα ήθελε αυτή η αντιδικία να είχε τελειώσει προ πολλού, και ο ρόλος του δικηγόρου είναι και αυτός πολλές φορές όπως υπογράμμισε. « να προλαβαίνεις υποθέσεις, ώστε να επιλύονται και να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση μέσα στα δικαστήρια και τους δικαστές. Και σήμερα το ίδιο θα κάνω , παρόλο που έχω την πεποίθηση για την αθωότητα των εντολέων μου και για νομικούς και για ουσιαστικούς λόγους ( αντρόγυνο). Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του δικηγόρου είναι να βοηθά την δικαιοσύνη να εκδίδει αποφάσεις αλλά κυρίως να φεύγουν από το δικαστήριο οι αντίδικοι μονιασμένοι και όχι με οξυμένα πνεύματα».

Τι δήλωσε για υπόθεση Λιγνάδη 

Ο κ. Κούγιας απάντησε και σε ερώτηση για την υπόθεση Λιγνάδη και τις αντιδράσεις που έχουν ακολουθήσει από την ώρα που αποφυλακίστηκε. Έκανε λόγο μεταξύ άλλων για αδικαιολόγητες αντιδράσεις και για ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση της δικογραφίας. Σε ότι αφορά τον συνάδελφό του κ. Βλάχο είπε : « δεν έχει κανένα προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό. Έχει καταρρακώσει το τεκμήριο αθωότητας και παρόλο που αποδοκιμάστηκε εντελώς από το δικαστήριο και ήδη αντιμετωπίζει σοβαρή κατηγορία αυτή της πλαστογραφίας, Όλοι αυτοί δεν σέβονται τα δικαστήρια, τις αποφάσεις και τη νομοθεσία». Μάλιστα δήλωσε βέβαιος ότι στο Εφετείο ο κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί.

” Η Πισπιρίγκου και η οικογένειά της μου ζήτησε να την αναλάβω”

Σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας ο κ. Κούγιας υπενθύμισε ότι δεν έχει κανένα ρόλο παρά το γεγονός ότι το προσέγγισε η ίδια η κατηγορούμενη Ρόυλα Πισπιρίγκου και η οικογένεια της για να αναλάβει την υπεράσπισή της.

« Δεν θα κάνω το λάθος που κάνουν συνάδελφοι που δεν γνωρίζουν την δικογραφία να βρίσκονται όλη μέρα στην τηλεόραση και να μιλούν για την υπόθεση. Δεν θα σας μιλήσω για την υπόθεση. Θα έπρεπε να είχε παρέμβει εισαγγελέας και οι αρχές για να προστατέψουν την δικαιοσύνη για να μην φτάσουμε σε λαϊκά δικαστήρια. Να περιμένουμε την ολοκλήρωση της δικογραφίας και κανείς δεν επιτρέπεται να μιλάει εάν δεν είναι υπερασπιστής. Είναι ξεφτίλα όσοι δεν εμπλέκονται και μιλούν. Με ενοχλούν. Περιμένω τις εξελίξεις. Δεν σας κρύβω ότι με ελκύει η υπεράσπιση τέτοιων υποθέσεων, όταν όμως διαβάζοντας την δικογραφία βλέπω ότι μπορώ να βοηθήσω κάποιον κατηγορούμενο. Σέβομαι τον εαυτό μου, την δικαιοσύνη, τους δικαστές και εισαγγελείς. Μία παραπομπή στο δικαστήριο δεν σημαίνει τίποτα. Είναι η αρχή της διερεύνησης μίας υπόθεσης».

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιάννη Μπουρανή για τις φωτογραφίες. 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by