Στην κατάμεστη εκκλησία Αμνού του Θεού ο εορτασμός του Καθολικού Πάσχα στην Κω

Στην κατάμεστη εκκλησία Αμνού του Θεού ο εορτασμός του Καθολικού Πάσχα στην Κω

Στην υπέροχη καθολική εκκλησία Αμνού του Θεού οι καθολικοί της Κω γιόρτασαν με θρησκευτική ευλάβεια το Πάσχα, στις 31 Μαρτίου 2024.
Ο πατέρας Λουκάς υποδέχτηκε με μία μεγάλη πατρική αγκαλιά το ποίμνιο αλλά και τους επισκέπτες ( κυρίως Ορθόδοξοι) που παρέστησαν στην θεία λειτουργία το πρωινό της Κυριακής ανήμερα του καθολικού Πάσχα.
Ο ιερωμένος αφού μίλησε για την Ανάσταση του Κυρίου, ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να προσευχηθούν για ειρήνη στους Αγίους Τόπους. Ο ίδιος ως μέλος του τάγματος των Φραγκισκανών, κάθε μήνα βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα. Περίγραψε τις ρουκέτες και βόμβες που ακούει όταν βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα. Αναφέρθηκε στα χιλιάδες νεκρά και ορφανά παιδιά στη Γάζα και τόνισε ότι Εβραίοι και Μουσουλμάνοι μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους με ειρηνικό διάλογο όχι πόλεμο.

Συγκινητικές οι στιγμές που οι πιστοί είτε διαβάζοντας κάποιο θρησκευτικό μήνυμα, είτε τραγουδώντας ύμνους συμμετείχαν στην πασχαλινή λειτουργία.
Ο πατέρας Λουκάς κέρασε όλους τους παρευρισκόμενους πασχαλινά σοκολατένια αυγά και μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια για την αγαπητή συνάδελφο Μαρία Παπαζαχαρίου. Όπως είπε, η Μαρία τον υποδέχτηκε με αγάπη το μακρινό 1997 όταν ξεκίνησε να έρχεται στην Κω για τις ανάγκες της καθολικής εκκλησίας. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα του και τον βοήθησε όπου χρειάστηκε ενώ κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα ήταν παρούσα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.
Με το πέρας της λειτουργίας όλοι μαζί στην είσοδο έβγαλαν την καθιερωμένη φωτογραφία ενώ προσφέρθηκε καφές και κεράσματα στην αίθουσα της εκκλησίας.
Ο πατέρας Λουκάς με την συμμετοχή των καθολικών του νησιού τέλεσε την λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και την αναστάσιμη λειτουργία το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στο πλημμυρισμένο από άνθη και φυτά προαύλιο χώρο.
Αν και είχε προαναγγελθεί η παρουσία του Πρέσβη των Φιλιππίνων στην Αθήνα, τελικά υπήρξε αλλαγή στο πρόγραμμα και αναμένεται να επισκεφθεί την Κω ο πρέσβης την επόμενη Κυριακή. Όπως δήλωσε ο ιερέας, θα βρίσκεται στην Κω για να τον υποδεχτεί και να τελέσει λειτουργία.
Θυμίζουμε ότι η Κως είναι η μοναδική περιοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα που το καθολικό Πάσχα εορτάζεται ανήμερα με τους απανταχού της γης καθολικούς. Επικράτησε από την ιταλοκρατία και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα λόγω μεικτών γάμων και για κοινωνικούς λόγους , οι καθολικοί γιορτάζουν την Ανάσταση του Κυρίου μαζί με τους ορθόδοξους.
Καλό Πάσχα με υγεία, ειρήνη και αγάπη σε όλους!

Σάντυ Λαδικού

 

 

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

  Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κω για συνταξιοδοτικά και social security θέματα την Τρίτη 23 Απριλίου στο H20 all day cafe restaurant 

   Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κω για συνταξιοδοτικά και social security θέματα την Τρίτη 23 Απριλίου στο H20 all day cafe restaurant 

©2020 radioproto.gr