Σταμάτης Λοΐζος υποψήφιος Δύναμη Αλλαγής – Συνέντευξη στο radioproto.gr για τα προβλήματα υγείας, την ατμοσφαιρική ρύπανση της Αντιμάχειας, την μη ύπαρξη γιατρού στο αεροδρόμιο

Σταμάτης Λοΐζος υποψήφιος Δύναμη Αλλαγής – Συνέντευξη στο radioproto.gr για τα προβλήματα υγείας, την ατμοσφαιρική ρύπανση της Αντιμάχειας, την μη ύπαρξη γιατρού στο αεροδρόμιο

Ξανά στο πλευρό του Γιώργου Κυρίτση βρίσκεται ο γιατρός Σταμάτης Λοΐζος ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός. Για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, την επιβάρυνση με ατμοσφαιρική ρύπανση της Αντιμάχειας , το συγκοινωνιακό αλλά και την υποστήριξη των ΑΜΕΑ μίλησε στο radioproto.gr ο ίδιος.

Γιατί είναι ξανά υποψήφιος – Τι είπε για την υγεία στην Κω

«Είναι υποψήφιος ξανά λόγω του κόσμου. Θέλω να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι και να βοηθήσουμε στον χώρο της υγείας. Διαχρονικά αμαυρώνεται η εικόνα της Κω και δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα στον απλό κόσμο εξαιτίας της ελλιπής υγειονομικής κάλυψης του τόπου μας.

Είμαι περίπου 25 χρόνια γιατρός στο τρίγωνο προσφέρουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και τις πρώτες βοήθειες. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε το περιφερειακό ιατρείο Αντιμάχειας αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Το νοσοκομείο βρίσκεται στη χειρότερη φάση που έχει υπάρξει ποτέ. Προκηρύσσονται πολύ λίγες θέσεις για το νοσοκομείο και θα λυθεί το πρόβλημα μόνο αν προκηρυχθούν περισσότερες θέσεις. Δηλαδή 3 θέσεις καρδιολόγου 3 θέσεις παθολόγου και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.»

Κεφάλαιο νέο νοσοκομείο

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και γιατρός αναφέρθηκε και στο νέο νοσοκομείο Κω.
 «Το θέμα δεν είναι πού και πότε θα χτιστεί το νέο νοσοκομείο αλλά πώς θα ενισχυθεί το τωρινό παίζουμε καθημερινά με τις ζωές ανθρώπων. Θυμόμαστε όλοι τις σκηνές με τις καρότσες.

Ανήκω στον χώρο της κεντροδεξιάς δεν κάνω αντιπολίτευση ήμουνα μάρτυρας όταν λιποθύμησε αξιωματικός μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μπροστά στα μάτια του κυρίου Μητσοτάκη και έπρεπε να έρθει ένα στρατιωτικό όχημα τότε να μεταφέρει τον αξιωματικό στο νοσοκομείο διότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Υπάρχει η λύση της τηλεϊατρικής για όλους τους γιατρούς για όλο το νησί της Κω και αυτό θα πρέπει να εγκατασταθεί το σύστημα και στην Αντιμάχεια και παντού προκειμένου να βοηθηθεί ο κόσμος. Αυτό είναι το μεγάλο γεγονός. Λέμε για το άγαλμα του Ιπποκράτη δεν του άξιζε τόσο λιτή τελετή θα έπρεπε να έρθουνε ιατροί νομπελίστες και όχι στο τέλος της σεζόν.»

Η αγωνία για τους ΑΜΕΑ , την διά βίου φιλοξενία και την ένταξή τους στην κοινωνία

Παράλληλα αναφέρθηκε στους ΑΜΕΑ και εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον τους όταν δεν θα είναι εφικτή η οικογενειακή φροντίδα. « Το είναι μεγάλο θέμα η φροντίδα των ΑΜΕΑ. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια δομή σε μια μόνιμη βάση δια βίου φιλοξενίας. Επίσης να υπάρχουν προγράμματα αξιοποίησης έργο στα πλαίσια της εργοθεραπείας και της ομαλής ένταξης των ΑΜΕΑ στην κοινωνία και στην εργασία.

Υπάρχουν πανευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να αισθάνονται χρήσιμοι,  να μην έχουμε παραβατικές συμπεριφορές διά του αποκλεισμού και είναι υποχρέωση της πολιτείας και τον δήμο να αγκαλιάσει τους συμπολίτες μας και να τους εντάξει στην καθημερινότητα.»

Τα προβλήματα του τριγώνου – Τεράστια η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αντιμάχεια

Ο κύριος Λοϊζος αναφέρθηκε και στα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους στην περιοχή του τριγώνου διότι εξακολουθεί να μην έχει λυθεί το πολύ μεγάλο ζήτημα με το νερό αναφέρθηκε στο βιολογικό της κεφάλου στα προβλήματα σε ότι αφορά την συγκοινωνία δίνοντας και μάλιστα μία άλλη διάσταση που έχει να κάνει με την ατμοσφαιρική ρύπανση του χωριού.

«Η Αντιμαχία λαμβάνει μόνο ρύπους και δεν εισπράττει αυτό το τίμημα ως τέλος. Η Αντιμάχεια έχει τα χειρότερα επίπεδα ρύπων και όχι τις παροχές που τους ανάλογων όπως για παράδειγμα καθαρό νερό. Το Μαστιχάρι είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού δεν αξιοποιήθηκε στο βαθμό που έπρεπε. Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τα φύκια φεύγουν οι τουρίστες εξαιτίας αυτού του προβλήματος. Υπάρχουν υλοποιήσιμες λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το τρίγωνο. Τι να πούμε για την Καρδάμαινα και τα μαύρα χάλια που έχει. Δεν αξίζει αυτή η εικόνα. Χρειάζεται πρόγραμμα και όχι πάμε όπου βγει όπως τώρα που το αεροδρόμιο λειτουργεί χωρίς γιατρό».

Σάντυ Λαδικού

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Έχουμε συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις από την κατάργηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των Σχολικών Επιτροπών;

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Έχουμε συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις από την κατάργηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των Σχολικών Επιτροπών; Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη

Ενημέρωση

Γ.Νικητιάδης: Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο

Γ.Νικητιάδης: Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις, αναφορικώς με την έλλειψη πτητικών μέσων αεροδιακομιδών και το συντονισμό τους στη

©2020 radioproto.gr