Σε κλίμα συνεργασίας η συνάντηση Δημάρχου με το Σύλλογο Εργαζομένων

Σε κλίμα άριστης συνεργασίας σε κοινή κατεύθυνση, για τη λειτουργία του Δήμου, την ανάπτυξη του νησιού και την κάλυψη αναγκών των δημοτών, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς είχε σήμερα συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Κω, παρουσία της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Μαρίας Κρητικού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, ο τρόπος παροχής των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), η στέγαση του Συλλόγου και η λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Δήμαρχος και εργαζόμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και στην από κοινού άσκηση πίεσης για την έγκαιρη πρόσληψη των εποχικά εργαζομένων.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς ενημέρωσε το Σύλλογο ότι, ήδη έχει προχωρήσει σε ενέργειες προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την έγκαιρη πρόσληψη των εποχικά εργαζόμενων, ενώ για μόνιμο προσωπικό ο Δήμος Κω ζήτησε για το 2021 την έγκριση 22 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων στις κατηγορίες ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ αλλά εγκρίθηκαν μόνο 2 προσλήψεις κατηγορίας ΠΕ.

Δέχθηκε την πρόταση στέγασης του Συλλόγου σε χώρο του εργοταξίου και συμφώνησε για την παροχή των Μ.Α.Π. σύμφωνα με το οριζόμενα στη νομοθεσία.

Όσον αφορά στην υπηρεσία καθαριότητας ο Σύλλογος εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και υπέρ ενίσχυσης της υπηρεσίας με μηχανολογικό εξοπλισμό. Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί με ίδιες δυνάμεις να καλυφθεί το πρόγραμμα αποκομιδής.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε το Σύλλογο ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να στηρίξει και να ενισχύσει την υπηρεσία τονίζοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αγοράς 10 νέων απορριμματοφόρων μέσα στη διετία, ώστε να προστεθούν στα 12 που λειτουργούν σήμερα και να ενισχυθεί ουσιαστικά το έργο της.

Όσον αφορά στην καθαριότητα ο Θεοδόσης Νικηταράς έκανε λόγο για δημόσιο αγαθό που πρέπει να προσφέρει με επάρκεια και ποιότητα ο Δήμος στους δημότες, σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί θα αξιοποιηθεί και η συνεργασία με ιδιώτες.

Παράλληλα συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by