Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού αγάλματος του Ιπποκράτη στην Κω

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού αγάλματος του Ιπποκράτη στην Κω

Πηγή: www.vimatisko.gr

Ιστορικό γεγονός αποτελεί για την Κω η τοποθέτηση του αγάλματος του Πατέρα της Ιατρικής επιστήμης Ιπποκράτη, για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο στο νησί μας. Τα αποκαλυπτήρια  πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτή εκδήλωση, στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής.

Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης, και είναι προσφορά στο λαό και στην ιστορία της Κω, του συμπατριώτη μας από τις Η.Π.Α. Δημήτρη Τάσσιου ο οποίος βρίσκεται στην Κω όπως και ο γλύπτης.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο αλσύλλιο άνωθεν του πλατύσκαλου που οδηγεί από το λιμάνι στον Πλάτανο του Ιπποκράτη. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ανάπλαση της περιοχής καθώς και ο απαιτούμενος ηλεκτροφωτισμός. 

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, οι Αντιδήμαρχοι ο πρόεδρος του ΔΙΙΚ, ο πανοσιολογιότατος πατέρας Ιωακείμ, ο Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα, η πρόεδρος του Βακούφ Ελβάν Κοτζαογλάν, ο πρώην δήμαρχος Μιλτιάδης Φάκκος και  δεκάδες υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, όπως επίσης και εκατοντάδες απλοί πολίτες και επισκέπτες.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω Με ευθύνη της προσωρινής Διοίκησης του Ομίλου, συστάθηκε η επιτροπή προετοιμασίας  για την σύνταξη

Advertorials

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ H κ. Ασημίνα Τζίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL και Γενική

©2020 radioproto.gr