Ξεκίνησε και εξελίσσεται το έργο “Εφαρμογή ρυμοτομικού στην περιοχή του 1ου Γυμνασίου Κω”, που είναι μια μελέτη του 2018 και η γραφειοκρατία το έφερε να υλοποιείται τώρα.

Το έργο ύψους 178.959,81 Ευρώ αφορά στην εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου με την διάνοιξη οδών και πεζοδρομίων στην περιοχή γύρω από το 1ο Γυμνάσιο Κω και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω.

Με το έργο αυτό όχι μόνο δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την πρόσβαση και αξιοποίηση των περιουσιών τους, αλλά κυρίως αντιμετωπίζεται το πολύ μεγάλο πρόβλημα της κυκλοφορίας στην περιοχή αφού η προσέλευση και αποχώρηση των εκατοντάδων μαθητών και η κυκλοφορία των οχημάτων είναι πολύ μεγάλη.

Στο έργο πέραν των εργασιών οδοποιίας προβλέπονται και όλα όσα απαιτούνται για ένα καλό οδικό δίκτυο.

Έτσι κατασκευάζονται και τα πεζοδρόμια, από σταμπωτό οπλισμένο σκυρόδεμα, δίκτυα ομβρίων καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός των νέων οδών.

Ο δήμαρχος Κω σε δήλωση του αναφέρει:

“Λύνουμε άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα στην πόλη της Κω που έχει να κάνει όχι μόνο με την ανάπτυξη μιας περιοχής αλλά και την ασφαλή και άνετη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, αφού η κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της ύπαρξης των δύο μεγάλων σχολείων της περιοχής είναι πολύ μεγάλη.

Εξασφαλίζεται έτσι και η ασφαλέστερη κυκλοφορία των μικρών μαθητών αλλά και των συνοδών τους.

Μπορεί το μεταναστευτικό και ο σεισμός να μας πήγαν πίσω σε κάποια έργα, το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα μας είναι η γραφειοκρατία του Κράτους που φέρνει μελέτες του 2018, αλλά και του 2016 και του 2017 να υλοποιούνται τώρα ακόμα.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

 

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by